Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ποιος κρατά το κόκκινο τηλέφωνο για μεταθέσεις στο υπουργείο Υγείας;

       Ανάστατο είναι τις τελευταίες μέρες το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με την ξαφνική μετακίνηση-απόσπαση έξι (!) εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες. Ο Σύλλογος Εργαζομένων απάντησε δυναμικά με διήμερη κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ο δε διοικητής κ. Αδαμίδης παραδέχτηκε, μιλώντας στην κρατική ΕΡΤ Ορεστιάδας, ότι «οι αποσπάσεις αυτές έγιναν μετά από προφορική εντολή του υπουργείου» και θα χρειαστεί να περικόψει κανονικές άδειες για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, ώστε να βγαίνουν οι υπηρεσίες (εδώ).
Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Για ποιο λόγο και με ποια λογική παρεμβαίνει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες αποσπάσεις εργαζομένων;
       Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία γνωρίζουμε καλά ότι τέτοιες παρεμβάσεις για ρουσφετολογικές μεταθέσεις και αποσπάσεις ήταν καθεστώς στο παρελθόν και, βεβαίως, συνεχίζονται και σήμερα με την ίδια ένταση. Διότι μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία τους προηγούμενους, αλλά και τις ίδιες πολιτικές εφαρμόζει και τις ίδιες πελατειακές πρακτικές χρησιμοποιεί. Μάλιστα τέτοιες μετακινήσεις φαίνεται ότι δεν αποτελούν προνόμιο μόνο του Υπ. Υγείας, αλλά συχνά σχετίζονται με αιτήματα τοπικών βουλευτών που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα «δικά τους παιδιά» στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Απλώς, στην περίπτωση αυτή, η απαράδεκτη πρακτική ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο από το διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Αδαμίδη.
       Τέλος, μάλλον θα μείνουμε με την απορία για το ποιος κρατά το… κόκκινο τηλέφωνο και δίνει οδηγίες για την πραγματοποίηση αυτών των ρουσφετολογικών μετακινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: