Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Οκτωβρίου 2017.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
        Σας καλούμε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Απεργιακή Κινητοποίηση και την Πανελλαδική Συγκέντρωση έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων 8πμ να δώσετε βροντερό παρόν.
Η Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας είναι υπόθεση όλων μας.
        Βουλιάζουμε για να επιτύχει η κυβέρνηση τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Βουλιάζουν μισθοί, συντάξεις, ο κρατικός μηχανισμός, τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά, η Δημόσια Υγεία και η Πρόνοια.      Προσπαθούν να μας πείσουν ότι με 5% ΑΕΠ Δημόσιες Δαπάνες Υγείας ανατάσσουν τα Νοσοκομεία, την Δημόσια Υγεία. Τέτοια ποσοστά Δημόσιων Δαπανών Υγείας συναντάς μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Δύο τινά συμβαίνουν με τέτοιο ύψος Δαπανών. Πρώτον οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και δεύτερον οι παρεχόμενες υπηρεσίες ημέρα με την ημέρα υποβαθμίζονται. Οι Ασθενείς κινδυνεύουν από τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, την διάλυση των υποδομών και του εξοπλισμού των Νοσοκομείων.
       Αλήθεια εάν η κυβέρνηση προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους όπως λέει, γιατί τα Νοσοκομεία εφημερεύουν χωρίς βασικές ειδικότητες ιατρών; Γιατί οι Νοσηλευτές εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, ένας για 40 Ασθενείς στη βάρδια; Αφού τα Νοσοκομεία έχουν χρήματα γιατί δεν μπορούν να ανανεώσουν, να συντηρήσουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ταλαιπωρούνται οι Ασθενείς; Γιατί σταματάνε τις θεραπείες και τις χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης μπάτζετ στους προϋπολογισμούς; Γιατί θερίζουν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις; Τα Κέντρα Υγείας καταρρέουν. Κλείνουν το μεσημέρι λόγω έλλειψης προσωπικού σαν να είναι τράπεζες. Υλικά βρίσκουν μόνο από εράνους. Η διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ είναι εμφανής. Κινδυνεύουν έκτακτα περιστατικά λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων και διασωστών. Τα περιμένουμε όλα από δωρεές και φιλανθρωπία. Η Προνοιακές Μονάδες καταρρέουν λόγω ελλείψεων προσωπικού και κονδυλίων. Συχνές είναι οι μετακινήσεις του προσωπικού σε μεγάλες αποστάσεις.
Συμμετέχουμε δυναμικά στην Απεργία – Αποχή κατά της Αξιολόγησης.
Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς Γεροβασίλη
      Φτάνει πια. Δεν μας αξίζει τέτοιο ΕΣΥ. Οι πολίτες πληρώνουν ένα τσουβάλι φόρους, εισφορές και μια φορά που θα χρειαστούν τα Νοσοκομεία για σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν μπορούν να τα εμπιστευτούν.
Διεκδικούμε:
• Δωρεάν Υγεία
• Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών
                                    Απεργούμε – Απέχουμε από την Αξιολόγηση
                             Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης
                        Όλοι και όλες στην Απεργία και την Πανελλαδική Συγκέντρωση
Ακολουθείστε μας

                                                    Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: