Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για την διάγνωση του καρκίνου.

        Κάθε χρόνο καταγράφονται στη χώρα μας 41.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο θα συνεχίσει να αυξάνεται, λόγω γήρανσης του πληθυσμού.
            Ο καρκίνος σύμφωνα με μελέτες είναι υπεύθυνος για το 37,6% των θανάτων στα άτομα άνω των 65 ετών. Συνέπεια αυτού θα είναι η ραγδαία αύξηση της ζήτησης για ογκολογικές υπηρεσίες, ενώ τα κακοήθη νοσήματα θα παραμείνουν ως η κύρια αίτια θανάτου των Ελλήνων.
            Οι περικοπές στις Δημόσιες Δαπάνες υγείας, οι οποίες βρίσκονται στο 5% του ΑΕΠ  (τριτοκοσμικό ύψος δαπανών) είναι η αιτία που βρίσκονται σε απόγνωση οι ασθενείς με καρκίνο.
Παιδιά ενός κατώτερου θεού χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους οι ίδιοι οι καρκινοπαθείς.
            Η κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων αυξάνει την θνησιμότητα από καρκίνο. Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνους μεταξύ  των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
            Τα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου. Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από Ογκολόγους Ιατρούς, Τεχνολόγους, Ακτινοθεραπευτές, Ακτινοφυσικούς, Νοσηλευτές κ.α.
            Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των Νοσοκομείων που χρησιμοποιείται στη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου είναι για απόσυρση της περασμένης εικοσαετίας.
            Πώς είναι δυνατόν να συντηρήσουν τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό τα Νοσοκομεία, να επενδύσουν σε μηχανήματα που προσφέρουν σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου  όταν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους είναι μηδενικοί;
            Οι καρκινοπαθείς για τη διάγνωση και θεραπεία πρέπει να ξενιτεύονται από τα σπίτια τους για να βρουν τα κατάλληλα μηχανήματα. Φυσικά με μεγάλο οικονομικό κόστος. Πολλές φορές αναγκάζονται να απευθύνονται στον Ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας αδρά από την τσέπη τους. Εάν έχουν
            Όσοι δεν έχουν χρήματα δυστυχώς κλαίνε τη μοίρα τους. Περιμένουν το μοιραίο με κακή ποιότητα ζωής.
Ντροπή για μία κυβέρνηση που υποτίθεται είναι αριστερή, που υποτίθεται έπρεπε να δίνει έμφαση στην προστασία των κοινωνικών αγαθών να κάθεται με σταυρωμένα χέρια απέναντι στους Ασθενείς με καρκίνο, να λέει συνεχώς ψέματα. Όταν ένα κράτος αποκλείει τους καρκινοπαθείς από νέες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, είναι ζούγκλα και όχι κράτος.
Όποιος έχει χρήματα σώζεται στο κράτος του κου Τσίπρα και του κου Πολάκη.
            Σε πρόσφατη έρευνά μας καταγράψαμε ότι 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες κατ’ έτος και πεθαίνουν αβοήθητοι με φρικτούς πόνους.
Έχουμε δώσει αναλυτικά στοιχεία για τις λίστες ντροπής των ασθενών για ακτινοθεραπεία.
Η σημερνή έρευνα σχετίζεται με τη διάγνωση. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου σώζει ζωές. Τι συμβαίνει στη χώρα μας; Έχουν τη δυνατότητα οι Ασθενείς να διαγνώσουν έγκαιρα τον καρκίνο;
............................................................................................................................................... 
         Διαβάστε την ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ της ΠΟΕΔΗΝ για την  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, στα παρακάτω σχετικά αρχεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: