Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η ΑΔΕΔΥ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

   Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο προωθούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
      Υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε, η συγκυβέρνηση, προχωρά στο ξεπούλημα του 50% της ΔΕΗ, ως το 2020. Στην κατεύθυνση αυτή κατέθεσε και προωθεί για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ και των ορυχείων της, γεγονός που συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα.
       Με αυτό το νομοσχέδιο προβλέπεται η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα (50.000 στρέμματα στην Αρκαδία και άλλα τόσα στην Φλώρινα θα περάσουν στα χέρια των επενδυτών).
      Παράλληλα, το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει ακόμα περισσότερο για τους καταναλωτές και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από το 2005 που ξεκίνησε η περίφημη απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας οι λογαριασμοί στους καταναλωτές έχουν αυξηθεί κατά 149%.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να στηρίξουν με τη συμμέτοχή τους στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ για να ανατραπούν οι δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου που διαλύουν και χρεοκοπούν τη ΔΕΗ, να μην ξεπουληθούν οι μονάδες παραγωγής και τα ορυχεία, να μην εκποιηθεί η Δημόσια Περιουσία και να μην ανατραπούν οι εργασιακές τους σχέσεις.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: