Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Τα άμοιρα τα Νοσοκομεία διοικούνται στην πλειοψηφία από Διοικητές διορισμένους με κομματικά κριτήρια.

• Ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ παρεμβαίνει στις προμήθειες πάσης φύσεως υλικών του Νοσοκομείου εκατομμυρίων ευρώ. Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
• Νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα αναθέτει νομικές υποθέσεις στο Δικηγορικό γραφείο του πατέρα της Αν. Διοικήτριας.
Τα άμοιρα τα Νοσοκομεία διοικούνται στη πλειοψηφία από Διοικητές διορισμένους με κομματικά κριτήρια και πελατειακή-εκμαυλιστή λογική.
      Η Κυβέρνηση στο μόνο που «στυλώνει τα πόδια» προς την Τρόικα είναι η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Όλα τα άλλα Μνημόνια και προαπαιτούμενα τα εφαρμόζει μέχρι κεραίας χωρίς να φέρνει αντιρρήσεις.
      Ο κος Πολάκης δεν αξιολογεί το έργο των Διοικητών με βάση την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν τα Νοσοκομεία που διοικούν, αλλά με το τρόπο που εκφράζονται δημόσια βρίζοντας την ΠΟΕΔΗΝ. Εδραιώνουν τη θέση τους όσοι βρίζουν, συκοφαντούν, λένε ψέματα για την ΠΟΕΔΗΝ. Βρίσκονται στη γραμμή Πολάκη.
      Καμία σημασία εάν βουλιάζουν τα Νοσοκομεία που διοικούν. Εξ’ άλλου το ίδιο δεν κάνει ο κος Τσίπρας; Διατηρεί Αν.Υπουργό τον κο Πολάκη, μόνο και μόνο επειδή βρίζει, στοχοποιεί, λασπολογεί τους πάντες. Είναι η ασπίδα προστασίας του Πρωθυπουργού.
      Τι κάνουν οι περισσότεροι Διοικητές των Νοσοκομείων; Ρουσφετολογούν, κομματικοποιούν τη λειτουργία των Νοσοκομείων στη γραμμή Πολάκη για ρεσάλτο του Σύριζα στη Δημόσια Διοίκηση.
      Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης του κου Πολάκη σε συμπεριφορές Διοικητών Νοσοκομείων. Καταγγέλλουμε παράνομες, καρατομήσεις Προϊσταμένων κατ’ εξακολούθηση και ο κος Πολάκης επαινεί τους Διοικητές γιατί εγκαθιδρύουν το κομματικό, πελατειακό Κράτος.
     Καταγγέλλουμε ανομίες, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές Διοικητών και ο κος Πολάκης βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και όποιον φορέα πολιτικό ή συνδικαλιστικό αναδεικνύει τέτοια ζητήματα.
     Μάλλον την έχει δει ότι οι άνθρωποί του, αν και κομματικοί εγκάθετοι αποτελούν την άρια φυλή και δεν πρέπει να αγγίζονται!!! Το ηθικό πλεονέκτημα της υποτίθεται αριστεράς Κυβέρνησης κατάντησε ηθική έκπτωση αξιών, ηθικό μειονέκτημα ρεβανσισμού, κομματισμού, πελατειακού Κράτους.
      Ποια είναι η αντίδραση του κου Πολάκη στις καταγγελίες μας κατά Διοικητών; Ούτε καν πριν βρίσει δεν ανακοινώνει ότι θα διερευνηθούν οι καταγγελίες μας. Τέτοιες ολοκληρωματικές συμπεριφορές δεν ματαείδαμε.
     Καταγγείλαμε το άγριο ξύλο που έφαγαν συνάδελφοι στο Νοσοκομείο του Κιλκίς από άτομο που αντιμετώπιζε ψυχική νόσο, λόγω έλλειψης φύλαξης, πράξεις που είναι καταγεγραμμένες στη λογοδοσία, που σας κοινοποιούμε. Ο Διοικητής αντί να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα μας κατήγγειλε για ανυποληψία. Αν είναι δυνατόν επειδή καταγγείλαμε τον ξυλοδαρμό συναδέλφων. Κοίτα ποιος μιλάει και σε ποιον μιλάει.
       Προστατεύουμε τα συμφέροντα των Ψυχικά Ασθενών αλλά δεν τους αφήνουμε χωρίς επιτήρηση στη κρίση, στην υποτροπή να βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους χωρίς φυσικά να φταίνε. Μιλάει για συμφέροντα ο Διοικητής (εταιρίες και άλλα). Γιατί δεν προσλαμβάνει όπως του δίνει το δικαίωμα ο Νόμος με σύβαση εργασίας 10 άτομα ακόμη security να λύσει το πρόβλημα; Γιατί απλούστατα δεν έχει χρήματα το Νοσοκομείο που διοικεί. Ποιος του είπε ότι εάν το Νοσοκομείο έχει καλύτερη φύλαξη καταπατώνται τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων;        Όταν τρώνε ξύλο οι Νοσηλευτές στις Μονάδες νοσηλείας από ψυχικά πασχόντων πρέπει να σιωπούν και να μην καταγγέλλουν τα γεγονότα. Εξάλλου ανώνυμα μιλήσαμε. Ανυπόληπτη δεν είναι η ΠΟΕΔΗΝ αλλά αντίθετα ανίκανος είναι ο εν λόγω Διοικητής.
        Στα Τρίκαλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε Διοικητικό Διάταγμα, σας το κοινοποιούμε που απαγορεύει σε οπουδήποτε δημόσια δήλωση που αφορά θέματα του Νοσοκομείου χωρίς να προηγείται η σχετική ενημέρωση στον Διοικητή. Δηλαδή πρώτα πρέπει να συμφωνήσει ο Διοικητής και μετά να κάνουμε δηλώσεις για τον ίδιο και το Νοσοκομείο.
Και μετά μιλάνε για αριστερά!!!
    Δηλαδή εμείς πρέπει πρώτα να παίρνουμε την άδεια του κου Πολάκη και μετά να μιλάμε.
Διευθυντής Γιατρός 28έτη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας καθαιρέθηκε από τον Διοικητής της 5ης ΥΠΕ επειδή διαφώνησε με τον Υπουργό και συμμετέχει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.
      Καμιά αντίδραση από τον κο Πολάκη για τους Διοικητές που κατά καιρούς εξέδωσαν διατάγματα για αναστολή των χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών ή φαρμάκων για θεραπείες. Εξάλλου ήταν όλοι σε συνεννόηση με τον κο Πολάκη. (Άρτα, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Παίδων Πεντέλης, Βόλος, Λαϊκό, Αττικό κ.α.).
       Μετά την προνοιακή μεταχείριση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου φάντασμα της Αχαΐας (Νοσοκομείο Θώρακος), καταγγέλλουμε και τα εξής:
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
      Ο Διοικητής του Νοσοκομείου φημίζεται για τις καρατομήσεις Προϊσταμένων μη αρεστών και τα συνεχή υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ.
       Μετά τον εξαναγκασμό των ασθενών να φέρνουν τα υλικά ως δωρεά στο Νοσοκομείο από το σπίτι τους για να χειρουργηθούν, έχουμε αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για την προμήθεια πάσης φύσεως υλικών του Νοσοκομείου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα χειραγώγησης και παρέμβασης του Διοικητή που απαγορεύεται εκ του νόμου.
       Ως γνωστό τα Νοσοκομεία επί των ημερών του κου Πολάκη, το 70% των προμηθειών πάσης φύσεως υλικών, την κάνουν χωρίς διαγωνισμούς, ουσιαστικά με απευθείας αναθέσεις. Ο Νόμος ορίζει ότι τίθενται οι τεχνικές προδιαγραφές από τους ιατρούς της κάθε Κλινικής για τα υλικά που χρειάζονται προς προμήθεια και γίνεται έρευνα αγοράς από το ελεύθερο εμπόριο με ανάρτηση στη Διαύγεια.
      Θα πρέπει τρεις τουλάχιστον εταιρίες να καταθέσουν προσφορά. Η προμήθεια ανατίθεται στη μειοδότρια εταιρία. Εάν τυχόν η μειοδότρια εταιρία παραδώσει υλικά χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές, επιστρέφονται και ανατίθονται στη δεύτερη κατά σειρά μειοδότρια εταιρία.
       Στο ΑΧΕΠΑ από την αρχή του χρόνου, με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στις προμήθειες παρεμβαίνει, χειραγωγεί ο Διοικητής παρά τις προβλέψεις του Νόμου.
        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ αποφασίζει για όλες τις προμήθειες υλικών ότι: Σε περιπτώσεις χρήσης υλικών για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων περιπτώσεων ασθενών, όπου εκτός από τα αντικειμενικά οικονομικά στοιχεία απαιτείται η αξιολόγηση περισσότερων κριτηρίων επί των προσφορών που κατατέθηκαν, η προμήθεια των ειδών θα γίνεται με την έγκριση του Διοικητή του Νοσοκομείου από την προσφέρουσα εταιρεία που πληροί τις απαιτούμενες ειδικές προδιαγραφές για την αντιμετώπιση του περιστατικού, σύμφωνα με έγγραφο που θα καταθέτει ο υπεύθυνος ιατρός και στο οποίο θα αιτιολογούνται οι λόγοι ακαταλληλότητας της προσφοράς του μειοδότη.
       Γιατί δεν τηρείται ο Νόμος; Γιατί πρέπει να παρεμβαίνει ο Διοικητής; Όταν η μειοδότρια εταιρία δεν τηρεί τις προδιαγραφές στα υλικά που παραδίδει αυτόματα το Νοσοκομείο απευθύνεται στη δεύτερη μειοδότρια εταιρία και όχι στο Διοικητή.
Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για προμήθειες πάσης φύσεως υλικών
        Στη Δυτική Ελλάδα δεν είναι μόνο η προνομιακή, προκλητική μεταχείριση της Αν. Διοικήτριας του Νοσοκομείου φάντασμα της Αχαΐας (Νοσημάτων Θώρακος). Σε Νοσοκομείο αναθέτουν με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Νομικές Υποθέσεις του Νοσοκομείου, έναντι αμοιβής στο Δικηγορικό γραφείο του πατέρα της Αν. Διοικήτριας με την παρουσία και της ιδίας να ψηφίζει αποφάσεις, αν και απαγορεύεται από τον κωδικό Διοικητικής Διαδικασίας.
Να τους χαιρόμαστε!!!
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
......................................................
Αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: