Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ - ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ)

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του νέου ωραρίου εργασίας»
1. Εισαγωγικές παρατηρήσεις
       Με το άρθρο 41 του ν.3979/2011 (Α΄138), όπως γνωρίζετε, αυξήθηκαν σε σαράντα (40) οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας, του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και όσων κατηγοριών προσωπικού των υπηρεσιών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακολουθούν το ωράριο αυτών. Με την ίδια ως άνω ρύθμιση αυξήθηκαν και οι ώρες εργασίας συγκεκριμένων κατηγοριών προσωπικού, π.χ. κλάδων ή ειδικοτήτων πληροφορικής.
       Στο πλαίσιο του νέου, κατά τα ανωτέρω, εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας, με την αριθ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.1/14757/25.7.2011 ( Β΄1659) απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τροποποιήθηκε η ισχύουσα παλαιότερη απόφαση ΔΙΑΔΠ/Γ2γ/οικ/1692/27.6.2006 (Β’769) και αυξήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επιλογές ωρών προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑκαι καθορίστηκαν οι ώρες εισόδου του κοινού στις Δημόσιες Υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.
        Για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 41 του ν.3979/2011 και της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξέδωσε την με αριθ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.1/15884/10.8.2011 εγκύκλιο «Καθορισμός ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. και ωρών εισόδου του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες», με την οποία δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις προς όλους τους υπόχρεους φορείς.
       Με αφορμή ερωτήματα που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας, διαπιστώσαμε την ανάγκη πρόσθετων διευκρινίσεων για την εφαρμογή του νέου ωραρίου εργασίας. Κατόπιν τούτου, παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:
2. Ειδικά ζητήματα εφαρμογής του νέου ωραρίου εργασίας.
 ..................................................................................................
.................................................................................................
       Τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ, τα εξωτερικά ιατρεία τους, τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, τα Ειδικά Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία, τα Πολυδύναμα Ιατρεία, τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Υπηρεσίες Υγείας των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και οι λοιποί φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας που συνδέονται με το ΕΣΥ, καθώς και τα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα σχολεία των λοιπών βαθμίδων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, εξαιρούνται από τη δυνατότητα επιλογής ωραρίου και δίδεται πάγια εξουσιοδότηση στον οικείο Υπουργό για τον καθορισμό των ωρών έναρξης εργασίας του προσωπικού των ανωτέρω υπηρεσιών.
...............................................................................................................................................................
....................................................Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση στον σύνδεσμο που ακολουθεί:   https://edu.klimaka.gr/nomothesia/dioikhtika/1471-wrario-ergasias-dimosiwn-ypallhlwn-exyphretisi-koinou.html.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: