Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Το Δ.Σ του Σωματείου μας για την ΠΑΡΑΜΟΝΗ και ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της τέως Αν. Διοικήτριας του ΝΝΘώρακος.

Αριθμ. Πρωτ……..............492.                            ΠΡΟΣ: -  Αν. Υπ. Υγείας.                                                 
Πάτρα……….....…......30/7/18.                                            -  Διοικητή 6ης Υ.Πε.
                                                                                                                                                 -  Διοικητή Γ.Ν Πατρών
     Η θητεία της Αναπληρώτριας Διοικήτριας  του πάλαι ποτέ ΝΝΘώρακος Κας Μαρτσούκας, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΤΥΠΙΚΑ ΕΛΗΞΕ την 26/4/18, με την δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου μας, του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ " Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ".
     Μία λήξη που επιβεβαιώνεται:
ü Τόσο από την ίδια, σε σχετική Συνέντευξή της σε τοπικό site, όπου χαρακτηριστικά αναφέρει: 
   ¨Με τον καινούργιο Οργανισμό καταργούνται οι δύο θέσεις των Αναπληρωτών (του Νοσημάτων και του Αγίου Ανδρέα) και για τη μία και μοναδική πλέον θέση  της Αναπληρώτριας του Αγίου Ανδρέα, η απόφαση λαμβάνεται από το Υπουργείο.¨
ü    Όσο και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου,  που καθ υπόδειξη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας την εξαίρεσε από την σύνθεση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπως είχε εξαιρέσει και την Κα Ζαφειροπούλου την οποία χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας και βεβαίως χωρίς ουσιαστικό λόγο καρατόμησαν παρ ότι ευρίσκετο σε άδεια λοχείας.
Παρ΄ ολα αυτά
      Η καταργημένη επί της ουσίας Αναπληρώτρια παρευρίσκεται στο χώρο του Νοσοκομείου,  συγκαλεί συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων του ¨ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ¨, παρεμβαίνει Απρεπώς -  Αυταρχικά και Απειλητικά σε Εργαζόμενους χωρίς να έχει την σχετική αρμοδιότητα και δυστυχώς αξιολογεί κακώς και παρανόμως  Διευθυντικά Στελέχη. Γενικά  ασκεί Διοίκηση προκλητικά και εριστικά,  χωρίς καμιά δικαιοδοσία και αρμοδιότητα ισοπεδώνοντας νόμους και διατάξεις, αφήνοντας σε όλους μας τα ερωτηματικά και τον προβληματισμό, με ποίου άραγε την ανοχή και απόφαση παραμένει στον χώρο και μάλιστα αμειβόμενη και βεβαίως με ποίου την εντολή και εξουσιοδότηση ασκεί όλες  αυτές τις προαναφερόμενες αρμοδιότητες. 
       Το Δ.Σ του Σωματείου μας, με σχετική ΑΠΟΦΑΣΗ του,
Αφού έλαβε υπ΄ όψιν του, όλα τα προαναφερόμενα και όχι μόνον, ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ την απάντηση σας. ΑΜΕΣΑ και μάλιστα με την λήψη της παρούσης, προτού χρειαστούν οι παρεμβάσεις μας είτε με κινητοποιήσεις μας είτε στις εισαγγελικές αρχές, για την εν λόγω παραμονή, αμοιβή, άσκηση Διοίκησης και εκχώρηση αρμοδιοτήτων που ως γνωστόν δεν μπορούν να γίνουν, με την διαδικασία που η ίδια αναφέρει στην πρόσφατη συνέντευξή της, απόσπασμα της οποίας σας κοινοποιούμε στη συνέχεια.
 ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: ¨Εσείς είχατε οριστεί Υποδιοικήτρια με αρμοδιότητα το Νοσημάτων Θώρακος. Όμως το Νοσημάτων Θώρακος συγχωνεύτηκε με τον «Άγιο Ανδρέα», αλλά εσείς συνεχίσατε να ασκείτε τα καθήκοντα της Υποδιοικήτριας. Δεν είναι παράνομο και καταχρηστικό κάτι τέτοιο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΤΣΟΥΚΑ: Καμιά παρανομία, καμία κατάχρηση. Εγώ ήμουν αναπληρώτρια στο Νοσημάτων Θώρακος. Τον Μάιο του 2017 το Νοσημάτων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», αλλά συνέχισε να λειτουργεί με τη δική του δομή, δηλαδή τον Διοικητικό Διευθυντή που είχε, τη δική του Νοσηλευτική Διεύθυνση και την δική του Αναπληρώτρια.
Και παρότι τυπικά θα μπορούσα να ασχολούμαι μόνον με τα θέματα του Νοσημάτων Θώρακος, ζήτησα από τον Διοικητή, ως μέλος του Δ.Σ. να συμβάλλω, όπου αυτός έκρινε για να βοηθήσω και στην επίλυση προβλημάτων του Νοσοκομείου.¨
       Εν αναμονή λοιπόν της ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΣ…….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: