Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Η διαθήκη που δεσμεύει το "409"

      Εν αγνοία του υπουργείου Υγείας, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προχώρησε στην αναζήτηση ιδιώτη για την αξιοποίηση του πρώην στρατιωτικού Νοσοκομείου 409 ως ιδιωτική κλινική.
Την παραπάνω εξέλιξη αποκάλυψε η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη.
      Ωστόσο όπως δήλωσε στην «Π» ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Κωστακιώτης «δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας καθώς πρόκειται για κληροδότημα. Ο διαθέτης του κτιρίου αναφέρει στη διαθήκη του ότι στο συγκεκριμένο χώρο πρέπει να λειτουργεί υγειονομική μονάδα η οποία θα εξυπηρετεί και το στρατό. Σε αντίθετη περίπτωση, παραβίασης των όρων του διαθέτη, ανοίγεται ο δρόμος διεκδίκησής του από τους κληρονόμους».
Μάλιστα ο κ. Κωστακιώτης εξηγεί ότι οι όροι αυτοί εμπόδισαν την 6η Υγειονομική Περιφέρεια να το αξιοποιήσει για τη στέγαση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.
       Τα δεδομένα αυτά ανατρέπουν τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακινήτων Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα πρέπει να συνεργαστεί με το υπουργείο Υγείας ώστε να βρεθεί τρόπος αξιοποίησης του κτιρίου ο οποίος όμως θα καλύπτει και τους όρους του διαθέτη.
     Οπως και νάχει αυτό θα πρέπει να συμβεί άμεσα καθώς το κτίριο όσο περνάει ο καιρός τόσο τα σημάδια της φθοράς γίνονται πιο ορατά. 

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: