Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Επίτροπος Υγείας της ΕΕ κατά Πολάκη: "Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία, μηδέν"!

       Το βίντεο του Παύλου Πολάκη να χορεύει στον Σταμάτη Κραουνάκη, έκανε το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας συζητήσεις, πέρα από όλα τα άλλα και για την εικόνα του υφυπουργού Υγείας με το τσιγάρο στο στόμα.
       Λίγες ώρες αφότου ο Σταμάτης Κραουνάκης αποθέωσε σε συνέντευξή του τον Παύλο Πολάκη, επικροτώντας τη συμπεριφορά του και τον συχνά παραληρηματικό του λόγο, ο υφυπουργός Υγείας βρέθηκε στη σκηνή που εμφανίζεται ο καλλιτέχνης και χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο. Αυτό που έκανε εντύπωση, πέρα από όλα τα άλλα, ήταν το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης χόρευε με ένα τσιγάρο στο στόμα. Ο υφυπουργός Υγείας, δηλαδή, που τυπικά είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, κάπνιζε σε κλειστό χώρο, κάτι που απαγορεύεται.
      Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, αφού με τσιγάρο στο στόμα είχε εμφανιστεί και σε συνέντευξη τύπου.
      Το γεγονός αυτό σχολίασε με καυστικότατο τρόπο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Υγείας Βιτένις Αντριουκαΐτις, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.
      Χθες, Δευτέρα και μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Αντριουκαΐτις συμμετείχε σε εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
      Απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα του ελληνα υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, να καπνίζει σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Αντριουκαΐτις εξέφρασε την οργή του:
      «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος για να συνεχίσει «Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο» πρόσθεσε ο κ. Αντριουκαΐτις.
     Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!
     Παράλληλα ο ευρωπαίος επίτροπος σχολίασε και το γεγονός ότι κανείς από όσους συνάντησε στο υπουργείο δεν φορούσε γραβάτα. «Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: