Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

H ΑΠΟΦΑΣΗ της 10ης-1ης/4.2.2019 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY.

         Την ΔΕΥΤΕΡΑ 4/2/19 k' ώρα 10 πμ, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου μας Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
I.     Εκτίμηση Κινητοποίησης 31ης του Γενάρη 2019.
II.  Η Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την 6/2/19, για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
III.   Η σοβαρή εκκρεμότητα με τα Δ.Α.Υ.Κ για τους Συνταξιούχους του Χώρου μας.
IV.   Αίτημα για κάλυψη Κενών Οργανικών Θέσεων.
V.    Το κλίμα και η επικρατούσα κατάσταση στη ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
VI.   Εκδηλώσεις Σωματείου.(Εκδρομή, Τσικνοπέμπτη, Αποκριάτικο χορό k κούλουμα)
VII.  Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
VIII. Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
        Σ΄ αυτήν λοιπόν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν η Καγκελάρη και η Παπαμιχαήλ,  αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες όλους  τους υπολοίπους, (Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος, Μπουραλέξη, Τουτούνη, Μαργώνη, Μαυρίκη, Αρβανίτης, Ασλανίδη, Σουγλέρης, Σταματόπουλος και Λιώλη), ξεκίνησε η Συνεδρίαση, όπου ο Πρόεδρος εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α). Κατ΄ αρχήν στην πλούσια δράση του Σωματείου μας κατά τον μήνα που πέρασε και ιδιαιτέρως  στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ που είχαμε τον μήνα Γενάρη:
        - Τόσο τις δικές μας, για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ της ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ του Νοσοκομείου μας και την απερίγραπτη στάση της Διοίκησης και προσωπικά του Διοικητή απέναντι στα αιτήματά μας.
       - Όσο και αυτής με την ΠΟΕΔΗΝ, την 31 του Γενάρη, για την ανάδειξη των γενικότερων προβλημάτων της Υγείας στην περιοχή μας και ιδιαιτέρως των δικών μας επιμέρους, δεδομένου ότι ήμασταν οι συνδιοργανωτές αυτής, η αφετηρία και το επίκεντρο.
Αναφέρθηκε δε ιδιαιτέρως στην στάση του Διοικητή:
ü Τόσο στις σχετικές συγκεντρώσεις ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  στο Ταχύρρυθμο, όπου εμμέσως πλην σαφώς  μας απείλησε με το προκλητικό ότι ¨υπάρχουν κι΄ άλλοι δρόμοι για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών μας¨, υπονοώντας την παραπομπή μας στις εισαγγελικές αρχές, την συνήθη κυβερνητική πρακτική αυτής της περιόδου, διαδικασία που ήδη έχει εφαρμόσει και με τον κλάδο των καθαριστριών,  καταλογίζοντάς μας παράλληλα την ευθύνη της δυσλειτουργίας των υπηρεσιών μας, απ΄ αυτές τις κινητοποιήσεις (αν είναι δυνατόν), μια δυσλειτουργία που όντως υπάρχει,  εξαιτίας όμως της κυβερνητικής πρακτικής και αντιμετώπισής μας αλλά και λόγω της  δικής του πρακτικής και ανεπάρκειας.
ü Όσο και κατά την ΚΑΤΑΛΗΨΗ της 31ης του Γενάρη όλου του Ταχύρρυθμου, όπου εκμεταλλευόμενος την ανθρώπινη ευαισθησία μας, όπου λόγω της βροχής του επετράπη η είσοδος στο γραφείο του, όπου όμως μη σεβόμενος την κινητοποίησή μας και την καλοπροαίρετη ανοχή μας, υποδυόμενος τον ρόλο του απουσιολόγου,  άρχισε να φτιάχνει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Καθώς επίσης και στην στάση της Νοσηλευτικής:
         - Τόσο απέναντι σε εργαζόμενες των ΤΕΙ, με τις απαράδεκτες αστειότητες περί φωτιάς στα Ιατρεία, για να επιστρέψουν από την κινητοποίηση και στην οποία έγινε σχετική παράσταση διαμαρτυρίας, αμέσως μετά την επιστροφή μας από την 6η Υ.Πε.
           - όσο και με την ¨αθώα¨ παρέμβαση τομεάρχου, για το τι είχαν βάλλει οι Εργαζόμενοι στο διάστημα πρίν την στάση, 7-8 πμ κλπ άλλα
   Αλλά και για την προκλητικότατη στάση αρκετών μελών του Δ.Σ, που απουσίαζαν:
ü τόσο από τις διαδικασίες προετοιμασίας και ενημέρωσης των μελών γι΄ αυτές τις κινητοποιήσεις, υποχρέωση όλων των μελών του Δ.Σ, ανεξαρτήτου θέσης.
ü όσο και απ΄ αυτές τις κινητοποιήσεις, όπου πρέπει να είναι ΟΛΟΙ μπροστάρηδες.
κορυφαίες διαδικασίες όπου επιβάλλεται και πρέπει, ειδικά τα μέλη του Δ.Σ, να δίνουν τα πάντα.
Β). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικείμενη κινητοποίηση, την 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ, στις 6/2/19, για την μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπου πρότεινε την συμμετοχή μας σ΄ αυτήν με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πύλη και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην 6η Υ.Πε, όπου θα θέσουμε τα ζητήματα της απεργίας, καθώς επίσης και αυτά  που έχουν να κάνουν με την επέκταση της ειδικής άδειας, της ένταξής μας στα ΒΑΕ και σαφώς την εκλογή και λειτουργία επιτέλους της επιτροπής για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζόμενων, ένα αίτημα όπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου αποδείχθηκε αφερέγγυος, δεδομένου ότι κωφεύει προκλητικά και ψεύδεται κατ΄ επανάληψιν.  

        Επίσης, στο πλαίσιο των Κινητοποιήσεων, πρότεινε την συμμετοχή αντιπροσωπείας του Σωματείου μας, στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την Τρίτη, 12/2/2019 και ώρα 11.30πμ που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στη ΓΑΔΑ, για την κλήση σε "απολογία" του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της Προεδρεύουσας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, εκδίδοντας παράλληλα και σχετικό ψήφισμα.

   Γ).  Στη σοβαρή εκκρεμότητα με τα Δελτία Ατομικής Κατάστασης, τα γνωστά ΔΑΥΚ για τους Συναδέλφους Συνταξιούχους, όπου η καθυστέρηση αποστολής τους, για να πάρουν το έναντι στην σύνταξή τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, όπως και η στάση του Διοικητή που δεν δείχνει την πρέπουσα σοβαρότητα, δεν συγκροτεί την ομάδα εργασίας που του έχουν προτείνει οι υπηρεσίες μας με αστειότητες, που επιδεικνύουν την εμπάθειά του και την κατωτερότητά του στις περιστάσεις.
      Επειδή όλοι ¨παίζουν¨ με το σχετικό θέμα προτείνω το κάλεσμα όλων των Συνταξιούχων ΑΜΕΣΑ και αφού τους ενημερώσουμε να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση απαιτώντας άμεσα επιτόπου συγκεκριμένη λύση.
    Δ).  Με δεδομένο ότι οι Προϊστάμενοι δεν έστειλαν ακόμη τις προτάσεις τους για τις ελλείψεις προσωπικού που έχουν στα τμήματά τους, όπως συμφωνήσαμε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε μαζί τους και επειδή η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Νοσηλευτικού κλάδου, που είχαμε καλέσει,  δεν είχε εκείνη την συμμετοχή που θέλαμε, για να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα αυτού του κλάδου, προτείνω να επανέλθουμε με ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Νοσηλευτικού κλάδου για την Τετάρτη 13/2/19, στις 12 το μεσημέρι και μετά απ΄ αυτά να επανέλθουμε και να συζητήσουμε, σε ειδική συνεδρίαση τα θέματα IV  και V αυτής της ημερήσιας διάταξης.
    Ε).  Σε ότι αφορά το θέμα με τις εκδηλώσεις του Σωματείου μας, ο πρόεδρος πρότεινε:
    - Την διοργάνωση εκδρομής την 16/2/19 σε ΑΡΑΧΩΒΑ – ΠΑΡΝΑΣΣΟ.
   - Την διοργάνωση της ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ, σε νέα βάση, εορταστική.
      - Την διοργάνωση ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, εί δυνατόν μαζί με το ΠΠΝΡΙΟΥ.
    - και βεβαίως την εξέταση της δυνατότητας διοργάνωσης ΚΟΥΛΟΥΜΑ για όλους τους Συναδέλφους στην ΚΑΛΟΓΡΙΑ ή οπουδήποτε άλλου.
προτείνοντας γι΄ αυτά, την συγκρότηση σχετικής επιτροπής από μέλη του Δ.Σ, για την  διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών.
    Ζ).  Επίσης αφού ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από τις Δικαστικές διεκδικήσεις των Δώρων, πρότεινε να κινήσουμε ΑΜΕΣΑ τις σχετικές διαδικασίες των προσφυγών,  αφού συγκροτήσουμε σχετική διαπαραταξιακή επιτροπή για να πάρουμε τις απαραίτητες σχετικές προσφορές από ντόπιους Δικηγόρους, βάζοντας, ει δυνατόν, τους δικούς μας όρους και προϋποθέσεις, όπως:
     - Το κόστος να μην υπερβαίνει τα 10-15 ευρώ/άτομο.
     - Να μην έχουν απαιτήσεις σε περίπτωση καταβολής τους με πολιτική απόφαση.
     - Να μην θέλουν δικόσιμο, αν και δεν προβλέπεται για ποσά μέχρι 5000.
     - και το ποσοστό τους να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο και μάλιστα επί των
       καθαρών ποσών.
Κλπ άλλα σχετικά προς όφελος των Συναδέλφων-Μελών μας.
    Η).   Τέλος αφού γνωστοποίησε στο σώμα,  την επιστολή που μας κοινοποίησε ένας πολίτης, για την κατάσταση στα ΤΕΠ, όπου αναφέρεται στις δυσλειτουργίες κλπ άλλα ζητήματα, επιστολή όπου δυστυχώς εξαιτίας της διαφαίνονται τα αργά αντανακλαστικά του Διοικητή και η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του, ο Πρόεδρος πρότεινε την ανάδειξη του όντως υπαρκτού και μάλιστα σοβαρού προβλήματος,  διακριτικά άμεσα και με την πρώτη ευκαιρία.  
Στη Συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ Σ, και βεβαίως αφού ακολούθησε η σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση
                         το Δ.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1.  Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στην 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ, την ΤΕΤΑΡΤΗ  6/2/19 στις ώρες 11:00-15:00, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ στις 11πμ στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην 6η Υ.Πε, για την μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και βεβαίως την επέκταση της ειδικής άδειας.
2. Την  παρουσία αντιπροσωπείας του Σωματείου μας, στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη  Αθήνα, την Τρίτη, 12/2/2019 και ώρα 11.30πμ, στην ΓΑΔΑ,  που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ για την κλήση σε "απολογία" του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς επίσης  και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
3. Την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έκ νέου ΟΛΟΥ του Νοσηλευτικού κλάδου την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2/19 και ώρα 12:00  το μεσημέρι, γιατί τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και το ΜΠΟΥΛΙΝΚ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ και συνεχές.
4.  Το κάλεσμα όλων των Συνταξιούχων, όσων εκκρεμεί η αποστολή των στοιχείων για την χορήγηση του έναντι στη σύνταξή τους, την ΔΕΥΤΕΡΑ 11/2/19 στις 10:30 πμ στον 1ο όροφο του Ταχύρρυθμου.
5.  Ανάδειξη της κατάστασης στα ΤΕΠ, με προσοχή και σεβασμό στους εκεί Ασθενείς και στο τμήμα.
6.  Την κατάθεση ΑΜΕΣΑ της Δικαστικής προσφυγής  για τα ΔΩΡΑ, συγκροτώντας σχετική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Γιαννόπουλο, Μπουραλέξη, Σουγλέρη, Σταματόπουλο και Κατσιμπέρη, με τους όσο το δυνατόν καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τους Συναδέλφους-Μέλη μας, τους Συνταξιούχους μας και τους Εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις.
7.  Διοργάνωση από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ του Σωματείου μας και της φετινής ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ με κανόνες γιορτής και όχι ντελίβερη, ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, ΕΚΔΡΟΜΗΣ σε ΑΡΑΧΩΒΑ και ΠΑΡΝΑΣΣΟ την 16/2/19, καθώς επίσης και την εξέταση της δυνατότητας για ΚΟΥΛΟΥΜΑ στη ΚΑΛΟΓΡΙΑ ή οπουδήποτε αλλού.
                        Δ.Σ του Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: