Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Δημόσιο: «Όχι» σε δώρα και επιδόματα λέει το ΥΠΟΙΚ (Έγγραφο)

    Στις 1-2-2019 εκδικάστηκαν δέκα (10) αναιρέσεις του Δημοσίου κατά των υπ’αριθ. 2226-2235/2018 αντίστοιχα αποφάσεων του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ, οι οποίες είχαν δικαιώσει δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικούσαν την αναδρομική και εφεξής καταβολή των παρακρατηθέντων Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.
        Σε ανακοίνωση της η ΕΝΥΠΕΚΚ, η οποία και παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο, αναφέρει :
       Στη ακροαματική διαδικασία της Ολομέλειας του ΣτΕ, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Οικονομικών/ΓΛΚ προσκόμισε το υπ’αριθ.πρωτ. 2/1927/ΔΕΠ/25-1-2019 έγγραφο «απόψεων», με το οποίο επικαλέστηκε (προεχόντως) στοιχεία δημοσιονομικού χαρακτήρα, κατέθεσε πίνακες των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων και τάχθηκε υπέρ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και υπέρ της κατάργησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους!
         Είναι απαράδεκτο για μία κυβέρνηση, που είχε υποσχεθεί την κατάργηση των Μνημονίων και την αποκατάταση των αδικιών, σήμερα να υποβάλλει έγγραφα σαν κι αυτό προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όπου, αντί να παραθέτει νομικά επιχειρήματα, προβάλλει …«δημοσιονομικούς κινδύνους» επικαλούμενη στοιχεία που ΔΕΝ αφορούν την ουσία τού ζητήματος που απασχολεί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (ΕΔΩ) (ΕΔΩ)  


Aναδημοσίευση απο alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: