Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Σε έκτακτη ανάγκη ο τομέας της δημόσιας υγείας σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

        Στη διαδικασία εκπόνησης ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείου Ζακύνθου βρίσκεται η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
      Το καθεστώς υπολειτουργίας  στο οποίο έχει περιέλθει το νοσοκομείο Ζακύνθου λόγω μεγάλης έλλειψης γιατρών και των κενών που δημιουργήθηκαν μετά τις μαζικές παραιτήσεις. Κατάσταση την οποία επιβεβαίωσε απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠε. Δημήτρης Κωστακιώτης.
     Ο ίδιος χαρακτήρισε «έκτακτη» την κατάσταση που επικρατεί. «Το μείζον πρόβλημα υπάρχει στην Παιδιατρική Κλινική αλλά υπάρχουν και άλλες κλινικές και τμήματα που λειτουργούν οριακά. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία επείγουσα κατάσταση την οποία προσπαθούμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε».
      Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενός επιχειρησιακού σχεδίου. «Κάναμε μία πρώτη συνάντηση και προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε άλλη μία με εκπροσώπους απ όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.    Στόχος μας είναι να συστήσουμε μία ομάδα που θα είναι έτοιμη να καλύπτει τα περιστατικά της Ζακύνθου που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στις υπάρχουσες συνθήκες. Το πώς θα λειτουργήσει αυτή ομάδα και το που θα εδρεύει θα το αποφασίσουμε από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους» μας είπε ο κ. Κωστακιώτης.
    Η παρούσα κατάσταση φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι επικουρικοί γιατροί για να καλύψουν τα επείγοντα κενά. Ωστόσο έχει δρομολογηθεί η προκήρυξη 110 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: