Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Τραυματιοφορείς οι χαμάληδες του Συστήματος. Πέμπτη 9-5-2019 Στάση Εργασίας των Τραυματιοφορέων

Τραυματιοφορείς οι χαμάληδες του Συστήματος
Πέμπτη 9/5/2019 Στάση Εργασίας 10πμ - 3μμ των Τραυματιοφορέων
και Συγκέντρωση 12.30μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας 

         Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των τραυματιοφορέων που θέτουμε είναι απίστευτος. Η αφασία που διακρίνει την κυβέρνηση στοιχίζει στους ασθενείς. Οι πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ, οι τριτοκοσμικές εικόνες των ασθενών στα έκτακτα περιστατικά να διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή να σέρνουν φορεία και καρότσια οι συνοδοί σχετίζονται με τις μεγάλες ελλείψεις τραυματιοφορέων και την διάλυση του εξοπλισμού τους λόγω έλλειψης κονδυλίων.
         Στις 4600 Οργανικές Θέσεις τραυματιοφορέων των Νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2200 με τις κενές Οργανικές θέσεις να είναι πάνω από 50%. Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις, για λόγους ψηφοθηρικούς μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς φύλακες στους Δήμους με Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (Ν. 4604/2019, άρθρο 87).
          Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες Τραυματιοφορείς.
         Τα Νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ.
       Ο εξοπλισμός, καρότσια, φορεία, διαλυμένα. Δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ασθενοφόρα για τις εσωτερικές διακομιδές με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι τραυματιοφορείς με διαλυμένα φορεία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μεταφέροντας ασθενείς.
        Πολλές φορές έχουμε πτώσεις ασθενών από φορεία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κουβαλάνε στους ώμους τους ασθενείς επειδή είναι χαλασμένα τα ασανσέρ ή τα φορεία των Νοσοκομείων.
Οι τραυματιοφορείς είναι μεγάλοι σε ηλικία, αφού νέες προσλήψεις δεν γίνονται.
         Οι πολλές ώρες αναμονής των ασθενών για να εξυπηρετηθούν σχετίζονται και με την έλλειψη τραυματιοφορέων με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.
          Οι μισθοί είναι κατά μέσο όρο 700 ευρώ το μήνα. Δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όπως και οι άλλοι συνάδελφοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
       Δεν αντέχουν πια να αντιμετωπίζονται ως οι χαμάληδες του Συστήματος, αν και καθημερινά τρέχουν και σώζουν ανθρώπινες ζωές.
       Γι’ αυτό την Πέμπτη 9/5/2019 θα είμαστε ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση 12:30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας
.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: