Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Οι απαράδεκτες δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σήμερα στην ΕΡΤ για την ΠΟΕΔΗΝ. "Μαγαζί γωνία το Διαγνωστικό Κέντρο που φέρει στη πινακίδα το όνομά της".

Οι απαράδεκτες δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σήμερα
στην ΕΡΤ για την ΠΟΕΔΗΝ
« Μαγαζί γωνία το Διαγνωστικό Κέντρο που φέρει στη πινακίδα το όνομά της» 
      Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσπάθησε σήμερα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την βία και ανομία που επικρατούν στη χώρα.
      Συνέδεσε ευθέως την ΠΟΕΔΗΝ με ομάδες που διαλύουν περιουσίες στο κέντρο της Αθήνας. Η κα. Γεροβασίλη είναι εκτός τόπου και χρόνου. Να την πληροφορήσουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ δεν πέταξε ποτέ μπογιές, τρικάκια και δεν έσπασε καμία πόρτα. Δεν κατέστρεψε περιουσίες, μαγαζιά, αυτοκίνητα. Δεν επιτέθηκε σε Πρεσβείες. Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες κάνουμε έξω από τα Υπουργεία.
     Και όμως την ΠΟΕΔΗΝ η κυβέρνηση την γέμισε Μηνυτήριες Αναφορές επειδή κλείνουμε συμβολικά τις πόρτες των Υπουργείων, εν’ αντιθέσει προς τις άλλες ομάδες δείχνει ανοχή αν και καταστρέφουν περιουσίες.
     Το Διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα που είναι μαγαζί γωνία ακόμη φέρει στην πινακίδα ότι είναι ιδιοκτησίας της κας Γεροβασίλη.
   Το Νοσοκομείο της Άρτας δεν διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο. Δεν γίνονται μαστογραφίες και οστική πυκνότητα αν και υπάρχουν τα μηχανήματα λόγω έλλειψης γιατρών. Τα περιστατικά πηγαίνουν προς το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που φέρει στην πινακίδα το όνομα της κας Γεροβασίλη.
     Από το Καλοκαίρι πέρυσι λειτουργεί Αξονικός Τομογράφος υπερσύγχρονος στο Νοσοκομείο. Όμως τα τακτικά περιστατικά παραπέμπονται στα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα επειδή υπάρχουν μόνο δύο Ακτινολόγοι Ιατροί που δεν φτάνουν.
    Εδώ και ένα χρόνο δεν λειτουργεί ο Αξονικός στο διαγνωστικό κέντρο που φέρει στη πινακίδα το όνομα της κας Γεροβασίλη.
     Όμως έως το καλοκαίρι 2018 και για πολλά χρόνια πριν επειδή ο αξονικός του Νοσοκομείου Άρτας ήταν συνεχώς χαλασμένος τα περιστατικά μεταφέρονταν στο Διαγνωστικό Κέντρο που έφερε στην πινακίδα το όνομα της κας Γεροβασίλη.
      Ακόμη και για τους νοσηλευόμενους ασθενείς το Νοσοκομείο έκοβε κονδύλι πολλών χιλιάδων ευρώ κατ’ έτος για να πληρώνει τα έξοδα των αξονικών που έκαναν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο εν λόγω Κέντρο.
     Λύση λοιπόν στο πρόβλημα δεν είναι ούτε αυτό το απαράδεκτο που συμβαίνει σήμερα με τις παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, ούτε η εγκατάσταση του ιδιωτικού τομέα εντός των Δημόσιων Νοσοκομείων.
      Επενδύσεις χρειάζονται σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό από το κράτος. Εξάλλου σε ένα χρόνο γίνεται απόσβεση.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: