Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα δώρα

            Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη συνάντηση που είχε με τον κ.Τσακαλώτο, τον περασμένο Μάρτη, του ζήτησε να χορηγήσει η κυβέρνηση με πολιτική της απόφαση τόσο τα αναδρομικά των δώρων, όσο και να προχωρήσει στην επανανομοθέτησή τους εφεξής. Ο υπουργός οικονομικών το αρνήθηκε και απάντησε ότι θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ. 
     Είναι πάντως απορίας άξιο,αν αληθεύουν οι πληροφορίες, πώς η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές ,τη στιγμή που το ΣΤ τμήμα με ευρύτατη πλειοψηφία 6-1 τις είχε κρίνει αντισυνταγματικές. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Και οι κρίνοντες κρίνονται.
    Σε κάθε περίπτωση,όμως,για την ΑΔΕΔΥ η δικαστική διεκδίκηση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για τη χορήγηση των δώρων. Εξάλλου έχουμε συνηθίσει στις απορριπτικές αποφάσεις από το ΣτΕ.
      Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε συνδικαλιστικό  τρόπο την επαναχορήγηση των δώρων και σπαιτούμε από την κυβέρνηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να τα επανανομοθετήσει.
    Κι όταν λέμε δώρα εννοούμε έναν μισθό τα Χριστούγεννα, 50%  του μισθού το Πάσχα και 50% ως επίδομα άδειας ,κι όχι τα κουτσουρεμένα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση μια βδομάδα πριν τις εκλογές στους συνταξιούχους, λέγοντας ότι δήθεν είναι ο 13ος μισθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: