Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ενημέρωση από τον εκπρόσωπό μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, Κώστα Πετρόπουλο, για την 12η/2019 Συνεδρίαση του Δ.Σ.

        Όπως γνωρίζεται την Τετάρτη 3/7/19, συνεδρίασε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν σχεδόν όλα τα θέματα και τα 74 θέματα, της σχετικής ημερήσιας διάταξης.
       Σ΄ αυτήν λοιπόν την συνεδρίαση, πέρα από την πληθώρα των θεμάτων  ρουτίνας και των θεμάτων που μας παρουσίαζαν ως έκτακτα την περίοδο των καταλήψεων και που ήλθαν προς συζήτηση σ΄ αυτήν την συνεδρίαση και όχι στην προηγούμενη, είχαμε:
Α). Την από αναβολή συζήτηση του πορίσματος μιας ΕΔΕ σε βάρος Συναδέλφου, όπου κατά πλειοψηφία (διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των Εργαζόμενων και των Ιατρών), επεβλήθη ποινή στον Συνάδελφο, μια ποινή που έχει να κάνει με την στέρηση μισθού ενός μηνός, μια ποινή που απ΄ ότι φαίνεται θα δημιουργήσει πρόβλημα στον χώρο δουλειάς του Συναδέλφου μας, δεδομένου ότι η αναφέρουσα έχει αρχίσει να επιτίθεται στους εκεί Συναδέλφους, απειλώντας τους κλπ, ζητήματα που σαφώς δεν θα αφεθούν στην τύχη τους εκ μέρους μας.
Β). Την εκμίσθωση ενός ακινήτου-οικοπέδου του Νοσοκομείου μας στην Ηφαίστου.
Γ). Την συζήτηση του θέματος για την χορήγηση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ στους Τραυματιοφορείς, όπου δεν ελήφθη καμία απόφαση, δεδομένου ότι η άδεια που θα έπρεπε να είχε δοθεί, όπως ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ Κώστας Πετρόπουλος,  δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δ.Σ να εγκρίνει ή να απορρίπτει άδειες που προσδιορίζονται από την Νομοθεσία.
     Σ΄ αυτό το θέμα, ο Διοικητής, παρά τις σχετικές επιστολές του Σωματείου μας και των Προϊσταμένων του Αιματολογικού και των Παραϊατρικών επαγγελμάτων, έφερε προς συζήτηση μόνο την περίπτωση των Τραυματιοφορέων, όπου βάσει και της σχετικής εισήγησης της Νοσηλευτικής, ήθελαν την χορήγησή της σε μερικούς και όχι σε όλους, γεγονός που βρήκε αντίθετο τον εκπρόσωπό μας στο Δ.Σ, Κώστα Πετρόπουλο.
        Πρόβλημα βεβαίως υπήρξε και για τους Συναδέλφους των Εργαστηρίων, όπου ζητήθηκε από τον εκπρόσωπό μας, η χορήγηση της ειδικής άδειας σ΄ αυτούς που δεν την παίρνουν, ζήτημα όμως που δεν προχώρησε, δεδομένου ότι εκκρεμεί πέραν του δέοντος η σχετική απάντηση της 6ης Υ.Πε, όπως αυτή προσδιορίζεται και από την κείμενη νομοθεσία.
      Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι η περίπτωση του Αιματολογικού, όπου ο Διοικητής, αφού στην αρχή επικαλέστηκε ότι δεν  είχε την στηρικτική επιστολή της εκεί προϊσταμένης κάτι που αποκαταστάθηκε με την παρέμβαση του εκπροσώπου μας και αφού στη συνέχεια δικαιολογήθηκε ότι δεν την είχε διαβάσει όλη και ειδικά την τελευταία παράγραφο, αποδέχθηκε το δίκαιο του εκπροσώπου μας και της εκεί προϊσταμένης, για την χορήγηση αυτής στους εκεί Συναδέλφους.
    Τέλος αφού σας επισημάνουμε ότι το θέμα της ειδικής άδειας θα μας απασχολήσει έντονα ως Σωματείο τις επόμενες ημέρες, όπου θα χρειαστεί και η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων Συναδέλφων, όπου ειδικά στους τραυματιοφορείς θα αμφισβητηθούν πάρα πολλά από την μέχρι σήμερα λειτουργία τους, να σας γνωστοποιήσουμε ότι, με δεδομένο ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ του Νοσοκομείου γίνονται κάθε Τετάρτη,  η επόμενη συνεδρίαση θα είναι την Τετάρτη 10/7/19 στις 13:30, συνεδρίαση όπου αναμένεται να μας απασχολήσει η οφθαλμολογική κλινική και όλα αυτά τα σχετικά που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
                                  Από τον Εκπρόσωπο των Εργαζόμενων
                                            στο Δ.Σ του Νοσοκομείου
                                                  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: