Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Αλλο ένα κρούσμα παράκαμψης ιατρικού στελέχους χωρίς αξιολόγηση

        Βάθος ετών με πολλούς εμπλεκόμενους και θιγόμενους έχει η καταχρηστική φάμπρικα ανάθεσης καθηκόντων Συντονιστών Διευθυντών χωρίς αξιολόγηση και χωρίς προκήρυξη των θέσεων, στον «Αγιο Ανδρέα».
      Προ ημερών αναδείχθηκε το περιεχόμενο της εμπιστευτικής έκθεσης επιθεωρητών που αποκάλυπτε ότι η τακτική αυτή εφαρμόστηκε στην πλειοψηφία των κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου.
      Αλλη μία  περίπτωση είναι αυτή της Οφθαλμολογικής Κλινικής καθώς ένας εκ των θιγομένων της διαδικασίας αυτής, ο Ιωάννης Κατσιμπρής προχώρησε σε εξώδικες διαμαρτυρίες ζητώντας την εφαρμογή του νόμου. Η απάθεια και η απραξία με την οποία αντιμετωπίστηκε από τα αρμόδια διοικητικά όργανα τον οδήγησαν στη δημοσιοποίηση του θέματος.
       Τα τηλεφωνήματα και οι παρεμβάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι πολλοί υπέστησαν βλάβη στη βαθμολογική και οικονομική τους εξέλιξη από την απευθείας ανάθεση καθηκόντων χωρίς να προηγηθεί κανενός είδους αξιολόγηση και πολύ περισσότερο να γίνει προκήρυξη των θέσεων.
       Με το μύθευμα της προσωρινότητας, η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ξεπερνάει τα 6 και 7 χρόνια στις θέσεις αυτές διατηρούνταν και διατηρούνται εκλεκτοί της κάθε διοίκησης και των εσωτερικών κέντρων.
Αναδημοσίευση από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: