Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό Παγιδευμένο στα Δικαστήρια.

Συνάδελφοι,
        Σχετικά με τα ζητήματα που εγείρονται με το περιεχόμενο αγωγής που κατατέθηκε από ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό στα Νοσοκομεία Ηρακλείου Κρήτης και αφορά τα καθήκοντα που ασκούν επισημαίνουμε τα εξής:
      Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι οι αγωγές δεν οδηγούν σε λύση του αιτήματος αναβάθμισης (υπηρεσιακής, εκπαιδευτικής, μισθολογικής) του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού.
      Να υπενθυμίσουμε ότι οι αποφάσεις των Πρωτοδικείων ή Εφετείων ή τμημάτων του Συμβουλίου Επικρατείας, δεν αποτελούν Νομολογία.
      Νομολογία αποτελούν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας. Εν προκειμένω χαρακτηριστικές είναι οι αγωγές που κατατέθηκαν για το Επίδομα άδειας και τα δώρα Εορτών, όπου είχαμε σωρεία θετικών αποφάσεων κατώτερων δικαστηρίων και η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας απέρριψε την δίκαιη διεκδίκησή μας.
      Ως εκ τούτω δεν μπορεί να περιμένει κανείς την αναβάθμιση του κλάδου από δικαστήριο Α΄ ή Β΄ βαθμού.
      Η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού δεν μπορεί να είναι άλλη από συνδικαλιστική- κινηματική. Κάποιοι προσπαθούν μέσω των δικαστηρίων να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διεκδικήσαμε την επίλυση των προβλημάτων με βάση την πρόταση που έχουμε καταθέσει χωρίς αποτέλεσμα. Κοροϊδία στο έπακρο.
      Πολλές φορές δεσμεύτηκαν για επίλυση των προβλημάτων. Το έκαναν για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Δυναμικά θέτουμε και στην σημερινή Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την πρότασή μας για επίλυση των δίκαιων εκπαιδευτικών αιτημάτων του Νοσηλευτικού Προσωπικού που εργάζεται στις Δημόσιες Υγειονομικές Μονάδες.
• Διεκδικούμε ενιαία βαθμίδα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με εναρμόνιση των οργανισμών των Νοσοκομείων και την ένταξη των ΤΕ Νοσηλευτών στην ΠΕ κατηγορία.
• Δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού με κριτήριο την εμπειρία.
• Αυξήσεις στους μισθούς- εξορθολογισμός του μισθολογίου της ΔΕ κατηγορίας στα ποσοστιαία επίπεδα της διαφοράς των μισθολογικών κλιμακίων των προηγούμενων μισθολογίων( ν.4354/2015). Αύξηση μισθών σε όλες τις κατηγορίες του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις. Η ΠΟΕΔΗΝ με υπευθυνότητα χειρίζεται τα ζητήματα σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς (Συνδικαλιστικούς, Επαγγελματικούς).

                                                                      Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: