Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ακόμη μία παρέμβαση για τις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ k ΤΑΚΤΙΚΕΣ της Νοσηλευτικής που επιτέλους θα πρέπει να πάρουν τέλος.

Αριθμ. Πρωτ:……..252.                                                  ΠΡΟΣ: - Νοσηλευτική Διεύθυνση.
Πάτρα…….…….7.10.19.                                                  ΚΟΙΝ: - Διοίκηση Γ.Ν Πατρών.
                                                                                                           - Προϊστάμενες Τμημάτων.
           Παρ΄ ότι πριν από λίγο χρονικό διάστημα διευθετήθηκε το θέμα της χορήγησης της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, ένα ζήτημα που οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να το είχαν δρομολογήσει και κατ΄ επέκταση διευθετήσει προ πολλού, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση του Σωματείου μας,
       δυστυχώς
 Αρκετά συχνά ίσως και καθημερινά παρατηρούνται, πολλά και διάφορα σχετικά προβλήματα,
ü Τόσο σε ότι αφορά την χορήγηση αυτής της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ,  όπου διαπιστώνουμε κωλυσιεργίες, τριβές, τρικλοποδιές, κλπ άλλα εμπόδια, ακόμη και ¨άγνοια¨ της σχετικής νομοθεσίας που επικαλούνται οι αρμόδιοι, ακόμη και των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ του Νοσοκομείου που έχει επιληφθεί του θέματος.
ü Όσο και με την σύνταξη των προγραμμάτων υπηρεσίας, ιδιαιτέρως στο σκέλος που έχει να κάνει με την στελέχωση των βαρδιών στα Νοσηλευτικά τμήματα με ΤΕ προσωπικό, ζήτημα που σαφώς έχει διευθετηθεί και αυτό, μέσα από την συζήτησή μας με την Νοσηλευτική Διευθύντρια.
ü Αλλά  κλπ άλλα προβλήματα καθημερινής τριβής, που άπτονται κυρίως στο επίπεδο της συνεργασίας και του Συντονισμού, που τελικά είναι ζητούμενο στην Νοσηλευτική Διεύθυνση και όχι μόνον.
 Με αποτέλεσμα
ü Τραυματιοφορείς να ρωτούν και να ξαναρωτούν αν δικαιούνται την  ειδική άδεια και αντί να εισπράττουν, χωρίς δεύτερη κουβέντα, την θετική απάντηση να παραπέμπονται στο Γρ. Προσωπικού και ξανά στην Νοσηλευτική …. μια απίστευτη ταλαιπωρία, να γίνονται δηλ. ζητιάνοι για το αυτονόητο.
ü Νοσηλεύτρια, όπου έχει εξαντληθεί στο πρόσωπό της η διαδικασία των μετακινήσεων από τμήμα σε τμήμα, να παραπέμπεται από τον ¨Άννα στον Καγιάφα¨ για την ειδική άδεια του 2018 και μέρος του 2019, που δικαιούνται από το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ τμήμα όπου εργαζόταν μέχρι πρόσφατα.
    Το τραγικό της υπόθεσης είναι αυτό που βλέπουμε στα προγράμματα υπηρεσίας των τραυματιοφορέων, όπου η χορηγούμενη ειδική άδεια δεν είναι αυτή του 2018 για την οποία μιλάμε και η οποία θα έπρεπε να είχε δοθεί μέχρι την 30/6/2019, αλλά αυτή του έτους  2019 και το εξωφρενικό όταν ερωτούν σχετικά την αρμόδια τομεάρχη που υπογράφει και το σχετικό πρόγραμμα, αυτή να επιμένει ότι καλώς πράττει …..αν είναι δυνατόν
             Όπως επιμένει και μάλιστα πιεστικά και για ένα ακόμη ζήτημα
Αυτό που έχει να κάνει με την παρουσία ΤΕ Νοσηλευτριών σε όλες τις βάρδιες κάποιων Νοσηλευτικών τμημάτων, έχουν δεν έχουν την δυνατότητα και μάλιστα με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ένα ζήτημα που επίσης έχει διευθετηθεί και εφαρμόζεται ότι εφαρμοζόταν, προτού την ψεύτική είδηση περί σχετικών δικαστικών αποφάσεων των ΔΕ.
       Ειλικρινά για όλα αυτά που συμβαίνουν, που είναι να απορεί κανείς, προβληματιζόμαστε εντονότατα και αναρωτιόμαστε: Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι η Νοσηλευτική Διεύθυνση είναι συνεργάτης των προϊσταμένων και όλου του Νοσηλευτικού κλάδου και ότι με διαφορετική προσέγγιση  και πάνω απ΄ όλα με διάλογο και αλληλοσεβασμό μπορούν να λυθούν πάρα πολλά ζητήματα, εκτός βέβαια από τα υπαρκτά ζητήματα της υποστελέχωσης που είναι αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου.
      Παρακαλούμε λοιπόν για την οριστική διευθέτηση των προαναφερόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: