Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Μιχάλης Γιαννάκος: Πρόταση για την εξαγγελία 37.000 απογευματινών χειρουργείων δωρεάν

 Ο Πρωθυπουργός   επανεξήγγειλε (η πρώτη εξαγγελία  τον Μαρτη)  37.000  απογευματινά χειρουργεία δωρεάν από το ταμείο ανάκαμψης.

Όταν εφαρμοσθεί το μέτρο  αυτό θα εξυπηρετηθούν εκ των 100.000 ασθενών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για χειρουργεία  μόνο οι 37.000 ασθενείς.

Τώρα στα 5.000 απογευματινά χειρουργεία που έγιναν σε έξι μήνες, χειρουργήθηκαν ασθενείς  εκτός λίστας. Το ίδιο θα συμβεί μετά την  ολοκλήρωση  των 37.000 δωρεάν  χειρουργείων  από το ταμείο Ανάκαμψης.

Οι υπόλοιποι 63.000 ασθενείς  που βρίσκονται στη λίστα  αναμονής σήμαρα τι θα γίνουν αφού  δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν;

Όσοι  ασθενείς  εγγράφονται από εδώ και στο εξής  στη λίστα και  δεν  έχουν χρήματα να πληρώσουν, τα χρήματα του ταμείου Ανάκαμψης θα τελειώσουν,  τι χρόνος  θα χρειαστεί να περιμένουν;

Πρόταση λοιπόν.

Κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Να γίνονται απογευματινά χειρουργεία  δωρεάν όταν και όπου είναι δυνατόν στα πλαίσια της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων.

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ του ταμείου Ανάκαμψης για τα 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία να δοθούν για 3.000 προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων με διαδικασίες ΑΣΕΠ αλλά εξπρές,  για να ανοίξει το 40% των ανεπτυγμένων υπερσύγχρονων χειρουργικών αιθουσών που είναι κλειστές. Έτσι σε  λιγότερο από ένα χρόνο θα χειρουργηθούν όλοι οι ασθενείς της λίστας (100.000) και δεν θα   ξανάαναπαραχθούν λίστες.

Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας   οι οποίες  ούτως η άλλως χρυσοπληρώνονται από τους πολίτες  με εισφορές στα εισοδήματα και φόρους που πρέπει να είναι ανταποδοτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: