Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τα προβλήματα στο χώρο των Μαγειρείων

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα μια σειρά από μηχανήματα στα μαγειρεία που είναι άκρως απαραίτητα για την παρασκευή του φαγητού και τον καθαρισμό των σκευών είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών. Μια προβληματική κατάσταση που προκαλεί σοβαρά εμπόδια στην εργασία των συναδέλφων εκεί.

Συγκεκριμένα η μηχανή για τον καθαρισμό της πατάτας είναι εκτός λειτουργίας εδώ και δύο μήνες περίπου με αποτέλεσμα ο καθαρισμός μεγάλων ποσοτήτων πατατών να γίνεται με τα χέρια και να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την εκτέλεση των υπόλοιπων εργασιών.

Το ζυμωτήριο του κιμά είναι και αυτό εκτός λειτουργίας για σχεδόν ένα χρόνο με αποτέλεσμα και αυτή η εργασία με τις μεγάλες ποσότητες να γίνεται χειρωνακτικά.

Το πλυντήριο σκευών έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για ενάμισι χρόνο και το πλύσιμο να γίνεται στο χέρι. Πάλι εδώ οι συνάδελφοι να επιφορτίζονται με τη συγκεκριμένη εργασία. Να τονίσουμε ότι επιβάλλεται για ευνόητους λόγους η τάχιστη αποκατάσταση της βλάβης του πλυντηρίου.   

Επίσης, το ραβδομπλέντερ που είναι απαραίτητο για την παρασκευή πολτοποιημένων φαγητών είναι χαλασμένο καθώς και ο βραστήρας αρκετά συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στη διανομή του φαγητού. Με αυτές τις συνθήκες εργασίας οι συνάδελφοι, με το φιλότιμο που τους διακρίνει,  κάνουν ό,τι μπορούν να εκτελούν τις εργασίες τους σε εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνεται έγκαιρα η σίτιση των ασθενών.

Υπό αυτές τις συνθήκες η ποιότητα της παρεχόμενης σίτισης παρεμένει σε υψηλά στάνταρτς όπως καταμαρτυρούν διαχρονικά οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο μας και αυτό οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων στα Μαγειρεία.

Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας τέθηκε το ζήτημα με τα προβλήματα στα Μαγειρεία διότι για εμάς είναι ύψιστης σημασίας η ποιοτική σίτιση των ασθενών με το ανάλογο μενού που να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα διατροφικά είδη  όπως και η εργασία των συναδέλφων να γίνεται με ανθρώπινες συνθήκες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ούτως ώστε τάχιστα να βρεθούν λύσεις σε αυτά τα χρονίζοντα προβλήματα τα οποία, χθές έπρεπε να είχαν επιλυθεί, και τα οποία μας οδηγούν σε αλλοτινές εποχές που νομίζαμε ότι είχαμε αφήσει οριστικά πίσω.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                     ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΕΝΝΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: