Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκίνησε το «σάρωμα» στα οικονομικά των νοσοκομείων – Αιφνιδιαστικές κλήσεις από τους Διοικητές ΥΠΕ

 Διοικητές ΥΠΕ καλούν… Διοικητές Νοσοκομείων.

Άρχισαν να σαρώνονται τα οικονομικά των δημοσίων νοσοκομείων προκειμένου να βρεθεί πιθανή κακοδιαχείριση αλλά και ενδεχόμενες ατασθαλίες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, μετά τις σχετικές οδηγίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς τους Διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), έχουν αρχίσει οι αιφνιδιαστικές κλήσεις προς τους Διοικητές των νοσοκομείων αλλά και τα αρμόδια οικονομικά τμήματα ώστε να ελεγχθούν ευρώ ευρώ όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι πριν από λίγα 24ωρα υπήρξε συνάντηση μεταξύ της νέας Διοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Όλγας Μπαλαούρα με τη Διοίκηση του νοσοκομείου Γεννηματάς αλλά και τα αρμόδια οικονομικά τμήματα, προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι και να συζητηθούν λεπτομερώς όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις και ελλείψεις σε οικονομικά έγγραφα και προμήθειες, κάτι που αναμένεται να εξεταστεί και σε δεύτερη φάση πιο αναλυτικά.

Αντίστοιχες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και με άλλα νοσοκομεία, καθώς φαίνεται ότι τα οικονομικά στο ΕΣΥ συνεχίζουν να αποτελούν τη μεγάλη μαύρη τρύπα.

Μέχρι σήμερα όλες οι δαπάνες φαίνεται ότι ήταν ανεξέλεγκτες αφού ελάχιστοι ήταν οι έλεγχοι που γίνονταν για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κακοδιαχείριση. Στο πλαίσιο όμως της συγκράτησης των δαπανών στο ΕΣΥ φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να συμμαζέψει τα οικονομικά των νοσοκομείων.

Αιφνιδιαστικές κλήσεις αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα από τις Διοικήσεις και των άλλων Υγειονομικών Περιφερειών σε νοσηλευτικά ιδρύματα που παρουσιάζουν προβλήματα στα οικονομικά και κακοδιαχείριση.



Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: