Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιο επαρχιακό νοσοκομείο είναι στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας για θνησιμότητα, δαπάνες και φάρμακα;

Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας αλλά και των αρμόδιων υγειονομικών φορέων έχει μπει νοσοκομείο της επαρχίας το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει ξεφύγει τόσο σε ποσοστά θνησιμότητας, όσο και σε δαπάνες και ακριβά φάρμακα.

Πρόκειται για νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδος, σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, το οποίο παρουσιάζει θνησιμότητα της τάξης του 10%, όταν ο μέσος όρος είναι 2%, με βάση τους επίσημους υπολογισμούς για όλο το ΕΣΥ.

Οι αρμόδιες αρχές σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας έχουν στη διάθεσή τους και στοιχεία για τη μέση διάρκεια νοσηλείας, η οποία κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους, που επίσης ξεφεύγει από κάθε δαπάνη που μπορεί να έχει προϋπολογιστεί.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Υγείας έλεγαν στο HealthReport.gr ότι σύντομα θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πριν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από το υπουργείο υγείας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες είχαν σκεφτεί προσφάτως και την αναβάθμιση του Διοικητή του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Ήξεραν ή απλά σφύριζαν αδιάφοροι;


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: