Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

H ΠΟΕΔΗΝ για τις ΕΚΛΟΓΕΣ στο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ της 6ης Υ.ΠΕ.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 
ΚΟΙΝ.: 1. ΔΙΟΙΚΗΤΉ 6ης ΥΠΕ
             2.ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 6ης ΥΠΕ
Κύριε Υπουργέ,
          Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ προκήρυξε δεύτερη φορά εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου στην έδρα της ΥΠΕ το Σάββατο 20/7/2013 (η πρώτη ήταν Σάββατο 6/7/2013). Όμως παρανόμησε κατ’ εξακολούθηση στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Προκήρυξε τις εκλογές «στήνοντας κάλπη μόνο στην ΕΔΡΑ της ΥΠΕ και όχι σε κάθε Νοσοκομείο ξεχωριστά ως όφειλε για να διασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή και Δημοκρατική αντιπροσώπευση. Σε αντίστοιχη προκήρυξη εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις έδρες των ΥΠΕ, οι Διοικητές των υπόλοιπων Υγειονομικών Περιφερειών «έστησαν» κάλπες σε όλα τα Νοσοκομεία που εποπτεύουν.
           Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ μεθόδευσε με τη νομιμοφάνεια της επιστολικής ψήφου να ελέγξει την εκλογική διαδικασία μέσω της χαμηλής συμμετοχής. Μάλιστα στη πρώτη προκήρυξη των εκλογών «ξέχασε» να ζητήσει από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ενεργοποιήσουν την επιστολική ψήφο από τους εκλογείς.
Την Πέμπτη 18/7/2013 η ΠΟΕΔΗΝ οργάνωσε παράσταση Διαμαρτυρίας των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ με σκοπό την αναβολή των εκλογών και την εκ νέου προκήρυξη με κάλπες σε όλα τα Νοσοκομεία.
Εξαιτίας της κατηγορηματικής άρνησης οι εκπρόσωποι των Σωματείων και των Παρατάξεων απέσυραν τους Συνδυασμούς. Μάλιστα εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις.
Παρά ταύτα ο Διοικητής ολοκλήρωσε την διαδικασία «παρωδία» ώστε να προκύψουν ως εκπρόσωποι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο οι «εκλεκτοί» του.
Κύριε Υπουργέ,
Είναι βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατική λειτουργία των οργάνων Διοίκησης η Νομιμοποίηση της εν λόγω εκλογικής διαδικασίας.
Οφείλετε να ακυρώσετε την κατ’ όνομα εκλογική διαδικασία και να προσδιοριστεί νέα που να διασφαλίζει την διαφάνεια και τη μαζική συμμετοχή.
Σας κοινοποιούμε έγγραφα της ΠΟΕΔΗΝ, των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων, καθώς επίσης Ανακοινώσεις Παρατάξεων που αποσύρουν τους Συνδυασμούς τους.
Μετά από όλα αυτά είναι μονόδρομος η επιλογή σας.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ             ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: