Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γραμματεία Ισότητας ΑΔΕΔΥ- Ανάγκη Προστασίας της Mητρότητας.

          Η Γραμματεία Ισότητας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για το σύνολο των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, με βάση το οποίο απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι, μειώνεται ο κατώτερος μισθός, αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, καταργούνται κοινωνικά αγαθά και γενικότερα προωθείται ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
         Η αγριότητα των διατάξεων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται πουθενά καμία προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή αδείας λοχείας ή μητρότητας, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η προστασία από την απόλυση των εργαζομένων γυναικών, στον Ιδιωτικό Τομέα, ισχύει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για 18 μήνες μετά τον τοκετό.
Για τους λόγους αυτούς:
•1.     Για την ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων,
•2.     Για να εκφραστεί έστω και στοιχειωδώς η προστασία στη μητρότητα, η οποία στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά το μνημόνιο, ουσιαστικά στοχοποιείται
         Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων και την προώθηση ρυθμίσεων ώστε να μην απολυθούν εγκυμονούσες εργαζόμενες γυναίκες στο Δημόσιο ή γυναίκες που διανύουν την άδεια λοχείας ή οικογενειακών διευκολύνσεων.
                                       Από τη Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: