Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΤΡΑ: Νοσηλεία… με πατέντες στο 409! Ούτε… στο Χαλέπι και την Βαγδάτη τέτοια Νοσοκομεία!

409-2
     Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και τα διάφορα ιδρύματα του κράτους είναι γνωστά και βέβαια συχνά έχουν τις ρίζες τους στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική Πολιτεία. Η υγεία βέβαια είναι ένας από εκείνους που πάσχουν βαριά και μονίμως βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μονάδες υγείας των Πατρών.
      Μια από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, του οποίου τα κτιριακά τουλάχιστον προβλήματα είναι εμφανή. Αν και το προσωπικό του, ιατρικό και όχι μόνο, αποδεδειγμένα δίνει καθημερινά μάχες για να διατηρήσει το όντως υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει, το κτίριο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά προδίδει την ηλικία του, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα σε όσους το επισκέπτονται…!
409-1     Αυτό που αντικρίζουν οι ασθενείς και οι επισκέπτες είναι ξηλωμένα πατώματα, μισοσπασμένα καθίσματα, ξεχαρβαλωμένα ντουλάπια και πεσμένοι σοβάδες…!
    Και φυσικά για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τα κτιριακά προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος κάνουν «πατέντες»!
      Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε πως κατάφεραν να «στεγανοποιήσουν» ένα παράθυρο! Και επειδή προφανώς δεν υπήρχε κονδύλι για να τοποθετήσουν… αλουμινοκατασκευή, χρησιμοποίησαν… μουσαμάδες τους οποίους κόλλησαν με ταινίες! Έτσι εμποδίζουν την βροχή να εισέλθει στον θάλαμο των ασθενών!
      Σε μία άλλη περίπτωση (δεύτερη φωτογραφία) δημιούργησαν ένα τεχνητό βάρος (προεξέχουν όμως οι σκουαριασμένες πρόκες) ώστε να μην «εξαφανισθεί» ο ιμάντας που χρησιμοποιείται για να ανεβοκατεβάζουν το «παντζούρι»!
Α      λήθεια, τι λέει για όλα αυτά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ; Τι θα πει ο κ. Πολάκης; Λέτε να εξαπολύσει «κατηγορίες» και για τους ντόπιους δημοσιογράφους; Η εικόνα όμως είναι ο «αδιάψευστος» μάρτυρας των θλιβερών καταστάσεων μέσα σε ένα Νοσοκομείο της Πάτρας!
Aναδημοσίευση από το PatraTora.

Δεν υπάρχουν σχόλια: