Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ της 9ης/21.09.2016, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΤETAΡΤΗ 21/09/16, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
I.                    ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ προβλήματα ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.
II.                  Οι Επικείμενες Απεργιακές Κινητοποιήσεις.
III.               Οι εξελίξεις - οι εκτιμήσεις και ο επαναπροσδιορισμός μας στις πρόσφατες  Διεκδικήσεις μας κλπ  δραστηριότητές μας. 
IV.                 Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου ήταν ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, μετά τις διάφορες τρέχουσες ενημερώσεις, εισηγούμενος τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
- Κατ΄ αρχήν στα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα του Σωματείου, όπου έχει διαπιστωθεί σοβαρή δυσλειτουργία, ζητώντας:
-  Την ανάληψη των ευθυνών και την άσκηση των αρμοδιοτήτων όλων των μελών του Δ.Σ και ιδιαιτέρως του Προεδρείου στα πλαίσια του καταστατικού.
-   Την όσο το δυνατόν πιο ευέλικτη λειτουργία των Γραμματέων, κυρίως σε ότι αφορά τις υπογραφές των εγγράφων, που αν αυτά απηχούν σε αποφάσεις του Δ.Σ είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι και βεβαίως την έγκαιρη διακίνησή τους.
- Την έγκαιρη διακίνηση του ενημερωτικού μας υλικού στους Συναδέλφους και στους χώρους δουλειάς, όπως είναι οι διάφορες ανακοινώσεις του Σωματείου και όχι μόνον, τα ενημερωτικά έντυπα της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου μας, που όπως αποφασίστηκε και στη Γενική μας Συνέλευση θα συνεχίσει την έκδοσή του, αφού πάρουμε σχετικές προσφορές για το όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος.
-  Στη συνέχεια στην επικείμενη 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ στις 6/10/16, όπου θα πρέπει να συμμετάσχουμε, όχι μόνον στην ΑΠΕΡΓΙΑ που θα πρέπει να περιφρουρήσουμε ειδικά στα Χειρουργεία, όσο  και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΕΣΥ που γίνεται στην Αθήνα, στο γνωστό ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ, που συνεχίζει την πορεία του, όπου θα πρέπει να παραβρεθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους Εργαζόμενους, τους οποίους θα καλέσουμε με σχετικές ανακοινώσεις και περιοδεία μας στους χώρους δουλειάς, αλλά και μέσα και από την σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που πρότεινε να γίνει την Τετάρτη 28.6.16.
-   Και βεβαίως στα εκκρεμή ζητήματα που έχουν τεθεί στον Διοικητή και δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όπως είναι η παράνομη καρατόμηση των Προϊσταμένων, η παράνομη συνέχιση της άσκησης των  παράλληλων καθηκόντων, η παράνομη εκκρεμότητα στην σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, η ΑΜΕΣΗ καταβολή των περικοπών στις Αργίες και τα Νυκτερινά του 2013-2014 κλπ άλλα ζητήματα που έχουμε εκθέσει στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Στην Συνέχεια:
     Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων, όπου:
        - από την πλευρά της ΑΚΕ, εκτός από την άρνησή της για την έκδοση του Ενημερωτικού Εντύπου του Σωματείου μας κατατέθηκε η πρόταση για Νομικό Σύμβουλο στο Σωματείο.
  - από την ΕΣΥ κατατέθηκε η διαφορετική πρόταση της σε ότι αφορά το πολιτικό σκεπτικό της προαναφερόμενης 24ωρης Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και την εγγραφή των μη μονίμων Εργαζόμενων στο Σωματείο.
- και από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που μίλησε για ένα άλλο Πρόσωπο του Σωματείου που να αποτυπώνει την νέα καταγραφή των δυνάμεων που το απαρτίζουν.
Και αφού ακολούθησε ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ
                                Το Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
-   Την συμμετοχή μας, τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 6ης του Οκτώβρη με την διαφοροποίηση της ΕΣΥ στο πολιτικό σκεπτικό, όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Αθήνα με Πούλμαν, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
-  Αίτημα στην ΠΟΕΔΗΝ για την διοργάνωση Κινητοποίησης, στα όρια ευθύνης της 6ης Υ.Πε και ιδιαιτέρως στην Δυτική Ελλάδα, για την διάσωση του ΕΣΥ, συνέχεια δηλ για το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ και στην Δυτ. Ελλάδα.
-   ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την ΑΠΕΡΓΙΑ κλπ άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι και ιδιαιτέρως αυτά με την Νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου.
-   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ– ΚΑΤΑΛΗΨΗ στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23/9/16  Συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και νέες επιστολές στον Διοικητή για τα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 2013-2014, την ΠΑΡΑΝΟΜΗ  ΣΥΝΘΕΣΗ του Υπηρεσιακού, την ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των Προϊσταμένων, κλπ, ζητώντας ΑΜΕΣΑ τον επαναπροσδιορισμό του Διοικητή στην Νομιμότητα, ειδάλλως ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αρχής γενομένης με ΚΑΤΑΛΗΨΗ την ημέρα της Συνέλευσης.
-     Έκδοση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την Δικαστική περιπέτεια του Δημάρχου της Πάτρας με την χρυσή Αυγή.
- ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ υπό τον Α΄ Αντιπρόεδρο για να διερευνήσει και να φέρει προς συζήτηση στο Δ.Σ τεκμηριωμένη πρόταση, για ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ στο Σωματείο.
-   Αναζήτηση προσφορών για την έκδοση ενός οικονομικού και ολιγοσέλιδου ενημερωτικού εντύπου στο Σωματείο μας.
                              Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: