Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η Συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ την 9.9.216 στην Δ.Ε.Θ.

ΑΘΗΝΑ 9/9/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2113
Επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
το προσωπικό των Νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.695
Δ.Ε.Θ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ    ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   9/9/2016 
      Ο Υπουργός Οικονομικών αναφώνησε σε «άψογα ελληνικά» ότι και τις λεπτομέρειες του προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής το ανέλαβαν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Όχι απολογούμενος προς τους πολίτες που βρίσκονται στα «κοινωνικά τάρταρα», αλλά ψάχνοντας ελαφρυντικά για τα νέα δυσμενή μέτρα που έρχονται, κατά την τρέχουσα αξιολόγηση του Φθινοπώρου, αλλά και την βέβαιη ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού κόφτη.
      Είναι λοιπόν εκτός πραγματικότητας η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος που «διατείνονται» οι Υπουργοί της κυβέρνησης και ειδικά οι Υπουργοί της Υγείας.
       Η δίκαιη κατανομή του πλούτου, η κοινωνική συνοχή, απαιτεί ρήξη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι ξεχρεώνει το χρέος για την πολιτική επιρροή που απέκτησε και για την καρέκλα της εξουσίας που κατέχει, στεγνώνοντας το λαό.
       Τα Πολυνομοσχέδια μετά κάθε αξιολόγηση για τη χορήγηση της κάθε δόσης συντάσσονται απ’ ευθείας από την ΤΡΟΪΚΑ και το μόνο που κάνουν οι κυβερνητικοί Βουλευτές είναι να τα ψηφίζουν με χέρια και πόδια.
       Ακόμη και η τρέχουσα κυβερνητική διαχείριση τελεί υπό την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων της ΤΡΟΪΚΑΣ. Είδαμε τι έγινε με τις Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για τις διαγνωστικές εξετάσεις και τα φάρμακα.
      Την υπογραφή του κου Τσίπρα φέρει το 3ο ΔΙΑΡΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ο Δημοσιονομικός Κόφτης, με βάση των οποίων οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας κατρακυλάνε. Εφέτος είναι 5% του ΑΕΠ.
ΑΕΠ που είναι συνεχώς μειούμενο εξαιτίας της ύφεσης, των capital controls. Περιορισμούς στα κεφάλαια σε ολόκληρο τον κόσμο έχει μόνο ο κος Τσίπρας στην Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα.
      Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πρώτου οκταμήνου για το πρωτογενές πλεόνασμα με αρνητικό πρόσημο αν συνυπολογισθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Το Μνημόνιο 3 (Ν. 4336/2016) προβλέπει ότι εφέτος θα πρέπει να κλείσει στο 0,5%, το 2017 στο 1,75%, το 2018 και μετέπειτα στο 3,5%.
       Το νέο επικαιροποιημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που συζητήθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για να εφαρμοσθεί μετά την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για τη χορήγηση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ του Σεπτεμβρίου, προβλέπει ως προϋπόθεση για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης ύψους 6,1 δις ευρώ, τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% για τα επόμενα 10 χρόνια αρχής γενομένης από το έτος 2019.
       Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, βλέπει ήδη απόκλιση στο πρόγραμμα και προβλέπει τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής απόδοσης 900 εκατ. ευρώ εντός του έτους.
Ετοιμάζεται νέο ΤΑΜΕΙΟ στην ΕΥΡΩΠΗ στα πρότυπα του ΔΝΤ στο οποίο θα υπαχθεί η χώρα προκειμένου να βρίσκεται σε επιτήρηση διαρκείας. Σε μια χειμασμένη κοινωνία, καταρημαγμένη από τις φορομπηχτικές και φοροληστικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την υψηλή ανεργία που έχει η χώρα, την ύφεση, τα capital controls, την μετατροπή των αμοιβών σε Προνοιακά Επιδόματα, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τον εκπλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων, την περιθωριοποίηση (συσσίτια, πολλοί άνθρωποι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια), τη διάλυση των κοινωνικών αγαθών, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθούν οι Δημοσιονομικοί στόχοι καρμανιόλα που έχουν τεθεί.
       Η κυβέρνηση για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το έτος 2018 και μετέπειτα θα λάβει νέα δυσμενή μέτρα, όπως ενεργοποίηση του κόφτη των δαπανών που θα περιλαμβάνει διάλυση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
      Κουβέντα από την κυβέρνηση για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Για τη διευθέτησή του παρακαλάνε και μόνο, αδιαφορώντας ότι θα το φορτώσουν στις νέες γενιές.
      Ο κος Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας μεταφέρουν εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση του ΕΣΥ. Για επικοινωνιακούς λόγους ανακοινώνουν στα λόγια χιλιάδες προσλήψεις, αύξηση της Κρατικής Χρηματοδότησης, την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Ψυχικής Υγείας, του ΕΟΠΥΥ. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Τα κάνουν μούσκεμα αφού τους διαψεύδει η καθημερινότητα που αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ.
................................................................................................................................................
Διαβάστε ολόκληρη την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, αλλά και τα σχετικά στοιχεία που προσκομίσθηκαν, στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/1849-synentefksi-typou-deth-99216-epi-ton-imeron-tis-kyvernisis-syriza---anel-to-prosopiko-ton-nosokomeion-meiothike-kata-7695

Δεν υπάρχουν σχόλια: