Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Επερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα, Κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαϊας Παπαθεοδώρου Θεόδωρος,για τις αντικαταστάσεις Προίσταμένων.

          Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μέσω των Διοικητών των Νοσοκομείων, προχωράει σε διώξεις Διευθυντικών στελεχών,τοποθετώντας παράνομα και με αμφισβητούμενα κριτήρια στελέχη της αρεσκείας της. Στην Αχαΐα υπήρξαν συγκεκριμένα φαινόμενα, τόσο στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, όσο και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις στελεχών  χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο.Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε το συγκεκριμένο γεγονός και μιλά για παράνομες και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις κάτω από την πλήρη συνεννόηση των Διοικητών των Νοσοκομείων,Διοικητών Υ.Π.Ε. και του  Υπουργείου Υγείας. 
         Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο7,παρ. 8 (σημείο 13) και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όμως, παρατηρείται καθαίρεση των στελεχών και αντικατάσταση κατ’ επιλογήν.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
  1. Υπάρχει κάποιο σχέδιο, με το οποίο αποφάσισε το Υπουργείο την μετακίνησητων Υπηρεσιακών στελεχών στα νοσηλευτικά ιδρύματα;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να αρθούν οιαποφάσεις των παρανόμων μετακινήσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: