Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ η Τροπολογία για τις συμβάσεις Καθαριότητας

      Αποσύρθηκε η Τροπολογία 669, για την παράταση των ατομικών συμβάσεων εργαζομένων στην Kαθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων Aρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., όπως ανακοίνωσε, πριν λίγα λεπτά, εκ βήματος της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Χριστόφορος Βερναρδάκης.
      Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό, η απόσυρση οφείλεται στο γεγονός της «πολλαπλότητας των εργασιακών μορφών» επί του θέματος, που πρέπει να εξεταστούν «πιο ειδικά», και ανακοίνωσε πως, Τροπολογία, σχετική με την αποσυρθείσα, θα εισαχθεί εκ νέου, «σε δύο με τρεις ημέρες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
      Η Ν.Δ., συνδέοντας την Τροπολογία παράτασης συμβάσεων στην Καθαριότητα Δήμων και "στενού", "ευρύτερου" Δημοσίου Τομέα, μ' αυτήν της ανακατανομής επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1998, έκανε λόγο για «ρουσφετολογικές» Τροπολογίες.
       Σχολιάζοντας την απόσυρση της Τροπολογίας, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Βουλευτής Β' Αθήνας, Χρήστος Κατσώτης, έκανε λόγο για «ομηρία» των συγκεκριμένων εργαζομένων, ζήτησε την εκ νέου εισαγωγή του θέματος, και τόνισε πως, οι συμβάσεις αυτές πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, «με σταθερά εργασιακά δικαιώματα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
       Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Βουλευτής Αχαΐας, Ιάσων Φωτήλας, τάχθηκε κατά του συνόλου των κατατεθιμένων Τροπολογιών - συμπεριλαμβανομένης και αυτής για τις συμβάσεις Καθαριότητας (669) - τονίζοντας πως, πρέπει να κατατεθούν σε «αυτόνομα νομοθετήματα» εκ νέου.
      «Οι θέσεις αυτές πρέπει να είναι μόνιμες», τόνισε από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας την Τροπολογία, για την παράταση των συμβάσεων στην Καθαριότητα, ενώ επιτιθέμενος στη Ν.Δ., είπε πως, «προτιμά τα ιδιωτικά συνεργεία».
      «Πρέπει να επιλυθεί το θέμα. Εμείς έχουμε φέρει Τροπολογία (σ.σ. δεν έγινε αποδεκτή) για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α.», τόνισε για τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καταγγέλλοντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πως με την απόσυρση, επιχειρεί να επεκτείνει τη σχετική Τροπολογία και σε άλλους εργαζομένους.
       «Θα σταματήσει η εργασιακή "γαλέρα" στο Δημόσιο. Αυτό είναι δέσμευση της Κυβέρνησης. Θα φέρουμε διάταξη, που θα ρυθμίσει το θέμα. Επαναλαμβάνω, η Τροπολογία αποσύρθηκε, λόγω της πολυπλοκότητας των εργασιακών σχέσεων. Θα φέρουμε διάταξη, που θα έχει την έννοια, μίας ενιαίας εργασιακής σχέσης», τόνισε ο αν. Υπουργός Δ.Μ., Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας στις κατηγορίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ., Γιώργου Γεωργαντά.
Aναδημοσίευση από  epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: