Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Δημ. Μπράτης Προεδρεύων ΑΔΕΔΥ: 155.000 οι εκκρεμείς συντάξεις στον ΕΦΚΑ 23.000 στο Δημόσιο στο Γενικό Λογιστήριο

     Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της  η ΠΟΣΕ/ΙΚΑ-η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ- αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στον ΕΦΚΑ 155.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης.
     Στο Γενικό Λογιστήριο εκκρεμούν περίπου 23.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εργαζομένων στο δημόσιο. Στο δημόσιο έχουν να εκδοθούν συντάξεις από τον Οκτώβριο του 2018!!!  Περίπου 2.5 χρόνια.
     Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τεράστια μείωση προσωπικού στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Στο ΙΚΑ υπηρετούσαν το 2010 συνολικά  12.100 υπάλληλοι και τώρα υπηρετούν 7.800 !!! Μείωση κατά 38%. Κι όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία τους, ούτε ένας υπολογιστής νέας γενιάς δεν υπάρχει στα τμήματα έκδοσης των συντάξεων. Στο δημόσιο οι υπάλληλοι που ασχολούνται με την έκδοση των συντάξεων είναι 10-12 γι αυτό και υπάρχουν αυτές οι μεγάλες καθυστερήσεις.
      Οι εξαγγελίες και του νέου υπουργού εργασίας για ταχύτερη έκδοση των συντάξεων θα έχουν την τύχη αντίστοιχων εξαγγελιών του παρελθόντος, όταν ο τότε υπουργός ο κ. Βρούτσης, δήλωνε πως από 1ης/6/20 το 1/3 των συντάξεων θα βγαίνει ηλεκτρονικά, αν ο ΕΦΚΑ δεν ενισχυθεί με προσωπικό και τεχνικά μέσα.
       Είναι, πραγματικά, αδιανόητο για μια χώρα της Ε.Ε και του Ευρώ, η απονομή των συντάξεων να γίνεται με καθυστέρηση 2 έως 5 χρόνων κι ως τότε οι συνταξιούχοι να ζουν με τα ψίχουλα της προσωρινής.
      Δημ.  Μπράτης  Προεδρεύων ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: