Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κοινοποίηση από την ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου όπου καταγγέλλεται η Διοικήτρια του Νοσοκομείου.

ΑΘΗΝΑ 25/02/2021          ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4165                            2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ   κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
                                           ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,

     Σας κοινοποιούμε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», (Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Έλενας Βενιζέλου), όπου καταγγέλλεται η Διοικήτρια του Νοσοκομείου για την αυταρχική της συμπεριφορά, αφού χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλάζει, μετακινεί γιατρούς και προσωπικό, από το Μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» στο Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και κλινικών.
     Επίσης προβαίνει σε αλλαγή Προϊσταμένων χωρίς εισηγήσεις των αρμοδίων που γνωρίζουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε τμήματος.
    Επιπλέον φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για το γεγονός που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του προηγούμενου έτους οι εργαζόμενοι.
      Με τις ενέργειές της υποβαθμίζει καθημερινά τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες του Νοσοκομείου, σε μία κρισιμότατη περίοδο για την Δημόσια Υγεία, λόγω covid-19.
     Μάλλον το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να παραμείνει σαν Διοικήτρια, παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει και στα δύο Νοσοκομεία που διοικεί τα πέντε τελευταία χρόνια.
       Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αντικατάστασή της, πριν είναι πολύ αργά για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων, δημιουργώντας περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς.

                                                 Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: