Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021. ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ ΒΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΘ.

        Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Οι κλινικές των νοσοκομείων γεμάτες. Όπως και οι ΜΕΘ. Το ΑΤΤΙΚΟ νοσηλεύει  περί τα  130 περιστατικά κορωνοϊού   στις κλινικές γεμάτο και αύριο εφημερεύει.         Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 65 ράντζα γενικά περιστατικά. Υπάρχει διασπορά του ιού  στη Παθολογική κλινική που έχει και ογκολογικά περιστατικά με 12 ασθενείς θετικούς στο κορωνοϊό.   Με τέτοιες συνθήκες πως να μην υπάρχει.  Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ νοσηλεύει  111 περιστατικά στις κλινικές και το ΣΩΤΗΡΙΑ ρεκόρ 321 ασθενείς σε κλινικές και ΜΕΘ.
     Οι  ΜΕΘ γεμάτες. Βαριά περιστατικά που θα μπορούσαν να παρακολουθούνται καλύτερα  μέσα στις ΜΕΘ όπως γινόταν   πριν τη κορύφωση  της πανδημίας για πολλούς ασθενείς, τώρα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.
      Στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ  διασωληνωμένο περιστατικό βρίσκεται εκτός ΜΕΘ. στη κλινική. Η κατάσταση του δεν επιτρέπει την διακομιδή   σε άλλο νοσοκομείο και η ΜΕΘ του Ασκληπιείου είναι γεμάτη.  Πολλοί   ασθενείς δεν μπορούν να διακομισθούν  σε αλλά νοσοκομεία λόγω της βαρύτητας της κατάστασης τους.
   Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ  έχουν γεμάτες τις ΜΕΘ.
      ΣΩΤΗΡΙΑ ένα κενό κρεβάτι. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ένα κενό κρεβάτι. ΑΤΤΙΚΟ γεμάτο. Βαριά περιστατικά   νοσηλεύονται  στη μονάδα λοιμώξεων.
      Επίσης τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΕΛΠΙΣ, ΝΙΜΙΤΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ  έχουν γεμάτες τις ΜΕΘ.
      Το Αγία Ολγα χθές έδωσε τη ΜΕΘ 9 κλινών από μετατροπή  και έχει ήδη 7 ασθενείς. Επίσης ο ΕΡΥΘΡΟΣ έδωσε 14 κλίνες από μετατροπή και έχει 5 ασθενείς το πρωί και περιμένει και άλλους.
       Η πολιτεία επαναπαύθηκε με τα λοκντάουν και τις εισηγήσεις των ειδικών ότι η κατάσταση θα ελεγχθεί και δεν προετοίμασε  κατάλληλα τα νοσοκομεία. Τελευταία στιγμή  αιφνιδιασμένη  προσπαθεί να αναπτύξει κρεβάτια ΜΕΘ και κλινικές χωρίς σχέδιο και στελέχωση.
                           ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΗ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
ΚΑΤ: 19 ασθενείς στις 28 κλίνες.
ΣΩΤΗΡΙΑ: 83 ασθενείς στις 84 κλίνες.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 7 ασθενείς στις 9 κλίνες.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 5 ασθενείς στις 14 κλίνες.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:. 12 ασθενείς στις 16 κλίνες σήμερα εφημερεύει.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 44 ασθενείς στις 45 κλίνες.
ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
ΑΤΤΙΚΟ: 33 ασθενείς στις 33 κλίνες.
ΘΡΙΑΣΙΟ:. 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.
                                                 ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ. 26.
     Στατιστικά  αυτές οι λίγες   κενές  κλίνες  φτάνουν για μία ημέρα. Εάν όλοι η βαριά ασθενείς μεταφερθούν στις ΜΕΘ.
                      Μιχ. Γιαννάκος. Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: