Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ και για τις πρόσφατες ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΑΣ

      Ως γνωστόν σε όλους, όταν έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στο δυναμικό του Νοσοκομείου μας, είχαμε επισημάνει:
Α). Κατ αρχήν την αναγκαιότητα της καραντίνας όλων όσων έρχονταν σε επαφή με 
       επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Β). Απολύμανση των χώρων όπου αυτά παρουσιάζονταν.
Γ). Αυστηρά μέτρα περιορισμού του επισκεπτηρίου και της ανεξέλεγκτης εισόδου στο 
      Νοσοκομείο. 
Δ).  test  covid σε όλους και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ε). και βεβαίως αναστολή της λειτουργίας της παθολογικής όταν είδαμε την αύξηση 
      των κρουσμάτων στον συγκεκριμένο αυτό χώρο.
                               δυστυχώς όμως αυτές οι προτάσεις μας, 
οι προαναφερόμενες επισημάνσεις μας, δεν ελήφθησαν υπόψιν από τους αρμοδίους, με αποτέλεσμα την μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στο δυναμικό του Νοσοκομείου μας και αντί μέτρων βολές και εχθρότητα κατά του Σωματείου μας, που αναγκάστηκε να  δημοσιοποιήσει όλα αυτά μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και εφαρμόσουν τα αυτονόητα, αυτά τα σχετικά που εφάρμοζαν όλες οι άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου.
      Όταν η διασπορά πήρε απειλητικές διαστάσεις τότε θυμήθηκαν τις προτάσεις μας και άρχισαν μια-μια να τις εφαρμόζουν, αρχής γενομένης από την ενίσχυση της ασφάλειας στο 7όροφο όπου έλειπε παντελώς, με αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους, με περιορισμό του επισκεπτηρίου, test covid  παντού και σε όλους.
     Έκαναν απολυμάνσεις, εφάρμοσαν την καραντίνα στο δυναμικό μας και test covid  σε όλους με θετικά και θεαματικά αποτελέσματα που φρέναραν την διασπορά του κορονοϊού στο δυναμικό μας. Αν  είχαμε εισακουστεί από την αρχή  θα είχαμε προλάβει παρά πολλά πράγματα.
                                    Αυτή η εξέλιξη που μας δικαιώνει πλήρως 
        στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα
ότι στην ώρα της μάχης, όπου πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι δεν χρειάζονται οι μυστικοπαθείς χειρισμοί και η αγνόηση των φορέων και των υπηρεσιών και πως όταν τα πράγματα βαίνουν καλώς δεν έχουμε λόγους ούτε κανένα βίτσιο για αντιπαραθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: