Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. .. ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΔΕΣΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

    Προχθές εφημέρευε το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Εισήχθησαν 35 περιστατικά κορωνοϊού τα περισσότερα από ποτέ. Ανοιξε νέες κλίνες και νοσηλεύει συνολικά 65 ασθενείς.
     Σήμερα για πρώτη φορά μετά χρόνια αναπτύχθηκαν ράντζα στις παθολογικές κλινικές με  γενικά περιστατικά,  λόγω σύμπτυξης κλινικών.
     ΣΩΤΗΡΙΑ: Νοσηλεύει σήμερα 310 ασθενείς και οι ΜΕΘ είναι γεμάτη με 84 ασθενείς. Πόσο εύκολο είναι τώρα να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες για ΜΕΘ σε ένα νοσοκομείο με τόσους νοσηλευόμενους ασθενείς στις κλινικές.
      Το ΑΤΤΙΚΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ χθες και η κίνηση  ιδιαίτερα αυξημένη με περιστατικά κορωνοϊού. Ξεκίνησε με 17 κλίνες κενές και για να βγάλει την εφημερία μεταφέρει περιστατικά κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής που είχε κλείσει από ιδεοληψίες το 2014 και τώρα χωρίς προσωπικό αντιλήφθηκαν την αξία του. Τι και εάν φωνάζαμε εμείς. Στο Αττικό άνοιξαν 10 κλίνες ΜΕΘ και οι διασωληνωμένοι σήμερα έφθασαν τους 25 με κενές 8 κλίνες.
      Στο ΘΡΙΑΣΙΟ  άνοιξαν 5 κλίνες με μείωση των κλινών γενικής ΜΕΘ και τα κενά είναι 3 κλίνες. Ουσιαστικά ΜΕΘ σήμερα υπάρχουν λίγες κλίνες στον Ευαγγελισμό  και το ΑΤΤΙΚΟ..
   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  Έλαβα σήμερα επιστολή για την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας που έκλεισε το 2014 και τώρα χωρίς προσωπικό το θυμήθηκαν για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.  Ένα νοσοκομείο που πρέπει να λειτουργεί οπωσδήποτε  για να γλυτώσουμε από  τα ράντζα του  Αττικού και αλλού. Αλλά με κατάλληλη στελέχωση. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ......
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγία Βαρβάρα    
θέμα: υποστελέχωση στην κρίσιμη μάχη που δίνει η υγεία απέναντι στην πανδημία.
Νοσηλεύονται 44 περιστατικά εκ των οποίων τα 32 σε σοβαρή κατάσταση (δεν είναι Ασθενείς περιπατητικοί ) που σημαίνει  ότι χρειάζονται  αυξημένη  φροντίδα.
•Δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος αν χρειαστεί διασωλήνωση 
• είναι 2 κλινικές που στεγάζονται σε διαφορετικούς χώρους που κάνει πιο δύσκολο το έργο της Νοσηλείας. Ως εκ τούτω χρειάζονται περισσότεροι νοσηλευτές .
Η μία  κλινική με τα 34 περιστατικά  καλύπτεται με 16 άτομα στον επάνω όροφο. 
Η  δεύτερη κλινική με τα 10 περιστατικά τα οποία διακομίσθηκαν  που από το Αττικό νοσοκομείο καλύπτεται  με 8  άτομα.
• Το εμβολιαστικό κέντρο υπολειτουργεί  αφού παίρνουν τους νοσηλευτές για να καλύψουν την κλινική Covid-19.
• Η νοσηλεία γίνεται απο 1 γιατρό και έναν ειδικευόμενο !!!! 
     Η φωνή μας  είναι......... αφήστε τα χειροκροτήματα και φέρτε κόσμο να εργαστεί για την μητέρα των μαχών γιατί όσο και θέληση να έχουμε  οι ασθενείς κινδυνεύουν. Όταν δεν  μας χορηγούνται ούτε τα ρεπό μας στο τέλος θα καταρρεύσουμε  από  εξάντληση. !!!
                                         Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: