Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΑΤΤΙΚΗ SOS. ΜΕΘ......ΚΛΙΝΙΚΕΣ....ΠΟΛΕΜΟΣ

       Στα Νοσοκομεία της Αττικής γίνεται πόλεμος για  διαθεσιμότητα σε κλίνες κλινικών και  ΜΕΘ  για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά  κορωνοϊού. Ασφαλώς όταν υπάρχει πόλεμος επικρατούν έκτακτες συνθήκες. Όταν όμως γνωρίζεις ότι έρχεται ο πόλεμος  προετοιμάζεσαι. Δεν περιμένεις τελευταία στιγμή.
     Που είναι οι ΜΕΘ που δηλώνουν πως λειτουργούν; Γιατί  δεν προσέλαβαν το απαραίτητο  εκπαιδευμένο  προσωπικό και προσπαθούν με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή εκ των έσω από το λειψό  ανειδίκευτο προσωπικό να λειτουργήσουν επί πλέον κλίνες ΜΕΘ (ΚΑΤ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΑΤΤΙΚΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ  κ.λ.π.)
      Οι μονάδες ΜΕΘ  που λειτουργούν είναι γεμάτες. Υπάρχει απίστευτη πίεση. Οι εισαγωγές  κάθε ημέρα πολλές. Γεμίζουν τα εφημερεύοντα νοσοκομεία Προσπαθούν με μεταφορές  ασθενών σε άλλα νοσοκομεία και νέες κλίνες να ανταπεξέλθουν.
   Το ΝΙΜΙΤΣ ετοιμάζεται   να υποδεχθεί  έως 120 ασθενείς με κορωνοϊό. Το οξυγόνο  όμως δεν επαρκεί για πάνω από 50 ασθενείς.
    Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ  υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στη καρδιολογική  κλινική και την καρδιολογική μονάδα. 7 ασθενείς και 4 εργαζόμενοι νοσούν. 
       Περί τους 200 εργαζόμενους νοσούν στην Αττική. Αναλογικά με Θεσσαλονίκη  όταν βρίσκονταν σε παρόμοια θέση  είναι πολύ  μικρότερος αριθμός λόγω εμβολιασμών. Αν και πολλοί  εκ των νοσούντων συναδέλφων εμβολιάστηκαν αλλά δεν πρόλαβαν να αναπτύξουν αντισώματα. Οι περισσότεροι που λείπουν με αναρρωτική άδεια λόγω κορωνοϊού   είναι στα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (50 συνάδελφοι) και ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ (30 συνάδελφοι).
       Στα άλλα νοσοκομεία της  1ης Υ.Πε τα κρούσματα ελάχιστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΩΤΗΡΙΑ που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος έχει 2 μόνο κρούσματα σε εργαζόμενους. Η  ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟΣ  που είναι νοσοκομείο μόνο για περιστατικά κορωνοϊού έχει 0 κρούσματα.
                                          ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΜΕΘ.
ΚΑΤ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 14 κλίνες με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία  και από το λειψό προσωπικό του νοσοκομείου
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 12 ασθενείς στις 16 κλίνες. Άνοιξαν σήμερα ακόμη μια ΜΑΦ ως ΜΕΘ 5 κλινών.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 44 ασθενείς στις 44 κλίνες.
ΣΩΤΗΡΙΑ: 79 ασθενείς στις 64 κλίνες.
ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΝΙΜΙΤΣ: 2 ασθενείς  το μεσημέρι στις 6 κλίνες. Κατάργησαν τις δύο κλίνες γενικής ΜΕΘ και τις έκαναν ΜΕΘ κορωνοϊού. Όμως περιμένουν  μέχρι το  βράδυ 4 ασθενείς και θα γεμίσουν.0
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17  κλίνες. Γέμισαν και οι νέες 5 και σχεδιάζουν να μετατρέψουν και τις άλλες  κλίνες  γενικής ΜΕΘ  σε ΜΕΘ κορωνοϊού.
ΑΤΤΙΚΟ: 31 ασθενείς στις 33 κλίνες. Σχεδόν γέμισαν και οι 10 επί πλέον.
Όταν είναι γεμάτες οι κλίνες  ΜΕΘ σε ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΤΤΙΚΟ που διαθέτουν 161 κλίνες ΜΕΘ από  τις 241 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή  πρέπει να κτυπήσει  κόκκινος  συναγερμός. 
                                                         Μιχ.  Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: