Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Εκκρεμείς συντάξεις: Και 100 συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ στη μάχη για την έκδοση

                       Αμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των συντάξεων

      Ειδική ομάδα των 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ μπαίνει στη μάχη για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.
     Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών -που προωθείται προς δημοσίευση- οι εν λόγω συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση  έργου χωρίς δυνατότητα ανανέωσης με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των  διαδικασιών απονομής συντάξεων.

      Πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά το  χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει -μεταξύ άλλων- στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων  όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

     Η μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου ορίζεται σε 700 ευρώ, με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων το μήνα. Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού φακέλων, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά.

Αναδημοσίευση από protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: