Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ηλεία: Στην «εντατική» η υγεία με παραιτήσεις ιατρών στον Πύργο - Kινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του νοσοκομείου Πύργου, ΣΗΜΕΡΑ στις 3 μετά το μεσημέρι

         Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του νοσοκομείου Πύργου, ΣΗΜΕΡΑ στις 3 μετά το μεσημέρι, προχωρούν τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στην Ηλεία για την εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας.
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
     Την σκληρή πραγματικότητα για την λειτουργία «αποκάλυψαν» σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χθες, οι εκπρόσωποι οκτώ συλλόγων του νομού αναδεικνύοντας πως η λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας «καρκινοβατεί» και το δημόσιο σύστημα βρίσκεται «στα όρια της κατάρρευσης», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες οι οποίοι αισθάνονται πως  βρίσκονται «επί ξύλου κρεμάμενοι».
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
   «Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας έχει μεγεθυνθεί η γύμνια της κυβέρνησης απέναντι στο ΕΣΥ, το οποίο στηρίζεται στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του» είπαν οι συνδικαλιστές, παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο όμως βρίσκεται στο στόχαστρο της «ανεπάρκειας του διοικητή του νοσοκομείου, που με αυταρχισμό, εκφοβισμό και εξαναγκασμό διαλύει ότι έχει απομείνει», όπως ακριβώς είπαν.
ΒΑΒΕΛ
     Με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν χθες, οι υγειονομικές δομές συρρικνώθηκαν, οι κλινικές καταργήθηκαν και το Νοσοκομείο Πύργου αντιμετωπίζει προβλήματα χώρου, την ώρα που οι υπόλοιπες δομές είναι ανενεργές.
  «Τα "εντέλλεσθε", οι μηνύσεις, η υπερεφημέρευση οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξουθένωση τους εργαζόμενους, που παραιτούνται αφού δεν μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε κλίμα τρομοκρατίας», όπως αναφέρθηκε από τους γιατρούς. Σημείωσαν δε, ότι έχει δημιουργηθεί ένας νέος «εργασιακός μεσαίωνας» και οι νέοι ιατροί δεν έρχονται, ενώ  υπάρχουν  εργαζόμενοι που τους οφείλεται τριψήφιος αριθμός ρεπό και διψήφιος άδειας, όπως σημείωσαν.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ
    Οι παραιτήσεις 3 παθολόγων χαρακτηρίστηκε ως επακόλουθο της στάσης του διοικητή, όπως είπαν και συνέπεια αυτού είναι να υπάρχει μόνο 1 παθολόγος σε όλη την Ηλεία. Στις παραιτήσεις προστίθενται  οι 11 ιατροί που αποχώρησαν τον τελευταίο χρόνο οδηγώντας στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ και των ΤΕΠ, στην υποστελέχωση της Καρδιολογικής και Χειρουργικής κλινικής καθώς και στην αποδυνάμωση του Ακτινολογικού και Αναισθησιολογικού τμήματος.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
   Από τα «πυρά» των πρωτοβάθμιων σωματείων δεν γλίτωσε ούτε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια,  αφού προϊστάμενη αρχή γνωρίζει τις συνθήκες λειτουργίας του συστήματος στην Ηλεία από τα έγγραφα που αποστέλλονται καθημερινά και αποδεικνύουν το ρόλο της.
«Επιλέγει να δηλώνει άγνοια, είτε δεν ακούει και δεν βλέπει, είτε έχει αναλάβει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου»», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Από το «κάδρο» της στοχοποίησης δεν έλειψε ούτε ο υπουργός Υγείας, Βασ. Κικίλιας. «Ν' αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες των επιλογών του και να επαναφέρει την ομαλότητα και κανονικότητα στο Νοσοκομείου Πύργου» διεμήνυσαν, θέτοντας ως απαραίτητη συνθήκη για να λειτουργήσει το ΕΣΥ, το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμου ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και ν' αυξήσει τα Εμβολιαστικά Κέντρα.
ΣΥΛΛΟΓΟΙ
   Την κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν εκπρόσωποι των συλλόγων Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, Εργαζομένων του και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, της ΕΛΜΕ Ηλείας, Εκπαιδευτικών ΠΕ  Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αχαΐας - Ηλείας - Κεφαλληνίας - Ζακύνθου, Υπαλλήλων Ηλείας και Εργαζομένων Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Αναδημοσίευση από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: