Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΠΑΤΡΑ: Κατάσταση πολέμου στα δύο Νοσοκομεία λόγω κορονοϊού – «Η κατάσταση είναι εκρηκτική – Έχουν καταληφθεί από περιστατικά» λένε οι διοικητές

      Πόλεμος άνευ προηγουμένου εξελίσσεται αυτές τις ημέρες σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα». Το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων του βγάζοντας κραυγή αγωνίας για την επόμενη μέρα.
Στον «Αγιο Ανδρέα»  ο αριθμός των περιστατικών που νοσηλεύει είναι σχεδόν αντίστοιχος με του ΠΓΝΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του  διοικητή του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος νοσηλεύονταν 98 ασθενείς στις Κλινικές, 9 στη ΜΕΘ και 12 ύποπτα σε άλλη κλινική.
Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν καταληφθεί από περιστατικά κορονοϊού, η Β’ Παθολογική Κλινική και υπάρχει σχεδιασμός, όπως μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, να χρησιμοποιηθεί και μέρος της Α’ Παθολογικής. Επίσης σε Κλινική Κορονοϊού και ΜΕΘ Κορονοϊού έχει μετατραπεί και ο 2ος όροφος της νέα πτέρυγας του νοσοκομείου.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει ξεπεραστεί ήδη το όριο. Ενδεικτικό είναι ότι η ΜΕΘ ενηλίκων, για τα μη περιστατικά κορονοϊού, έχει αναπτυχθεί στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων.
Οι μετεγχειρητικοί ασθενείς παραμένουν για ανάνηψη μέσα στις χειρουργικές αίθουσες. Σε περίπτωση που δεν ανανήψουν άμεσα, ώστε να μεταφερθούν στις κλινικές, παραμένουν διασωληνωμένοι στις χειρουργικές αίθουσες.
Στο Τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας λειτουργούν μόλις δύο αίθουσες χειρουργικές αίθουσες το πρωί και δύο το απόγευμα στη γενική εφημερία.
«Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Σε όλες τις Κλινικές μας έχουμε κάνει ανακατατάξεις» δηλώνει  αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος. Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 92 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, 1 παιδί στην Παιδιατρική Κλινική και 25 στη ΜΕΘ Κορονοϊού.
Αναδημοσίευση από skaipatras.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: