Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε.

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα, η συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, συνάντηση που είχε ζητήσει με σχετική απόφαση του το Δ.Σ του Σωματείου μας, όπως έχει ζητήσει και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.
     Στην συνάντηση αυτή, όπου παραβρέθηκε λόγω covid, ολιγομελής διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Πετρόπουλο Κώστα και τους Γιαννόπουλο Σπύρο, Σουγλέρης Χρήστο και Λιώλη Βενεδίκτη, τέθηκαν τα εξής ζητήματα:
Α). Κατ΄ αρχήν τα χρονίζοντα ζητήματα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που δεν υφίσταται από τον Απρίλιο του 2018, τα λάθη και οι παραλείψεις στον οργανισμό που ήδη εφαρμόζεται από το 2018 και οι επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης που εκκρεμούν από την προαναφερόμενη  εφαρμογή του νέου ενοποιημένου οργανισμού, η σοβαρή παράβαση καθήκοντος του Διοικητή του Νοσοκομείου, για την οποία έχουμε ήδη προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες δυστυχώς ακόμη δεν έχουν επιληφθεί αυτού του σοβαρού θέματος, αυτής της χρονίζουσας εκκρεμότητας.
 Πάνω σ' αυτά τα ζητήματα, ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι  θα παρέμβει στην Διοίκηση  του Νοσοκομείου για την ολοκλήρωση αυτών των εκκρεμοτήτων, όπου παρέμβηκε ενώπιον μας, για την αποστολή των σχετικών στοιχείων για το υπηρεσιακό που ζητάει το υπουργείο όπως ενημερώθηκε σε σχετική επικοινωνία  που είχε, παρεμβάσεις και εξελίξεις  για τις οποίες θα μας ενημερώσει άμεσα, όπως δεσμεύτηκε.
    Β). Το επόμενο ζήτημα ήταν η νέα πτέρυγα που διεκδικούμε για το Νοσοκομείο για την στέγαση των 150 αστέγων κλινών και όχι μόνον. Ένα ζήτημα που έχει παραπεμφθεί στις καλένδες τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση που καταπάτησε τις δεσμεύσεις της, όσο και από την υπάρχουσα που δεν το έχει αγγίξει καθόλου το σχετικό ζήτημα.
 Ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε επικοινώνησε με τις κτιριακές υποδομές του Υπουργείου υγείας, την πάλαι ποτέ ΔΕΠΑΝΟΜ προκειμένου να δούμε την σύνταξη της σχετικής μελέτης, εξέλιξη για την οποία θα μας ενημερώσει όπως είπε, σχετικά στην συνέχεια.
   Απ' αυτήν την συνάντηση σαφώς δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ζητήματα της λειτουργίας μας  στα πλαίσια του κορωνοϊού, καθώς επίσης και της στελέχωσης μας με το αναγκαίο νέο προσωπικό και την σωστή διαχείριση του στο σύνολό του.
     Περιγράψαμε την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε την εξάντληση των αντοχών μας, των ορίων και των δυνατοτήτων του νοσοκομείου μας που μέρα με την ημέρα ολοένα και πιο πολύ γίνεται Νοσοκομείο μιας νόσου , μόνον covid, ζητώντας του άλλες πιο εφικτές λύσεις.
       Τέλος ζητήσαμε την παρέμβασή του στο Υπουργείο για την άρση της απαγόρευσης στην χορήγηση των κανονικών μας αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: