Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ 2021. ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΛΑΜΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ.

      Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων δεν χωράνε τους νεκρούς της πανδημίας. Από κορωνοιο και άλλες παθήσεις. Συζητάνε για άρση των μέτρων με τα νοσοκομεία γονατισμένα. Μας έκλεισαν με 1000 κρούσματα και άδεια τα νοσοκομεία  και ανοίγουν με 3000 κρούσματα και γεμάτα τα νοσοκομεία. Αυτά συμβαίνουν όταν οι επιστήμονες ομιλούν ως πολιτικοί.
        Το σύστημα έχασε τη πιο σπουδαία  μάχη του  υγειονομικού πολέμου που είναι της εντατικής θεραπείας λόγω ελλειπούς προετοιμασίας.
    Για 6 εκατομμύρια πληθυσμό  αναφοράς στην ΑΤΤΙΚΗ  προετοίμασε  388 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό.  Προσωρινές και κανονικές μαζί. ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΜΙΑ...ΜΙΑ. 
    Η κυβέρνηση παραδόθηκε. Σήκωσε τα χέρια ψηλά. Οι ιδεοληψίες δεν την αφήνουν να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν το άνοιγμα άλλων αυτοσχέδιων ΜΕΘ.
     Δεκάδες ασθενείς  εκτός  ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους με τους συγγενείς να αναζητούν τα κριτήρια επιλογής διασωληνωμένων για νοσηλεία σε ΜΕΘ.
  Οι ΜΕΘ   για κορωνοιο που λειτουργούν  και  ασφυκτικά  γεμάτες είναι   ΝΙΜΙΤΣ 6, ΕΛΠΙΣ 6, ΚΑΤ 51, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 25, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 58, ΣΩΤΗΡΙΑ 84, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9, ΕΡΥΘΡΟΣ 30, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16, ΑΤΤΙΚΟΝ 48, ΘΡΙΑΣΙΟ 17, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12, ΤΖΑΝΕΙΟ 10.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ έχουν  τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοιου. Π.χ. ΝΙΚΑΙΑ και σήμερα 14 διασωληνωμένοι εκτός  κάποιοι  επί πολλές ημέρες.
  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ  σήμερα:
ΝΙΚΑΙΑ 14, ΘΡΙΑΣΙΟ 5, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 8, ΕΛΠΙΣ 4, ΛΑΙΚΟ 2, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 1, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ  και πολλοί άλλοι.
    Αν είναι δυνατόν   7 ασθενείς με κορωνοιο βρίσκονται σε ράντζα για άλλη μια φορά  στο νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ.
               Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: