Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ για την ΟΜΙΚΡΟΝ ότι δεν θα ΔΩΣΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ σε ΜΕΘ. ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ το ΕΣΥ και το ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ με 100 ΝΕΚΡΟΥΣ την ΗΜΕΡΑ.

       Κανείς δεν γνωρίζει οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό από  ποιά  μετάλαξη  πάσχουν. Μόλις από την προπερασμένη Δευτέρα δόθηκε εντολή  από το Υπουργείο Υγείας στις ΜΕΘ των νοσοκομείων να ελέγχουν τους ασθενείς.  Έτσι στέλνουν δείγματα σε Εργαστήρια  αναφοράς προκειμένου να ανιχνευθεί η μετάλαξη που πάσχουν οι  ασθενείς στις ΜΕΘ.
       Φυσικά δεν μπορούν να ελεγχθούν όλοι οι ασθενείς των ΜΕΘ με δεδομένο ότι όσοι νοσηλεύονται πολλές ημέρες αρνητικοποιήθηκε το PCR. Τα εργαστήρια των νοσοκομείων δεν ανιχνεύουν την ΟΜΙΚΡΟΝ.
      Ακόμη τα περισσότερα Νοσοκομεία δεν έχουν λάβει απαντήσεις   από τα δείγματα που έστειλαν στα εργαστήρια αναφοράς. Έτσι δεν γνωρίζουν   από ποιά  μετάλαξη πάσχουν οι   ασθενείς  που  νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Τα πρώτα  αποτελέσματα  που γίνονται γνωστά προβληματίζουν.
      Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  από τους 11 ασθενείς που  ελέγχθησαν στη ΜΕΘ οι 4 είναι με ΟΜΙΚΡΟΝ.
        Από τους 11 που ελέγχθησαν   στη ΜΕΘ του ΑΤΤΙΚΟΥ  οι 4 είναι  ΟΜΙΚΡΟΝ.
Ως εκ τούτω και η ΟΜΙΚΡΟΝ  μπορεί να προκαλέσει  βαριές  νοσήσεις. Έπίσης επιμένουν οι μεταλάξεις ΔΕΛΤΑ  και άλλες. Έλεγαν ότι θα  εξαφανισθούν οι άλλες μεταλάξεις σπό την ΟΜΙΚΡΟΝ,  αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.
      Ως εκ τούτου, από που  βγαίνει το συμπέρασμα ότι ξεμπερδεύουμε με το κορωνοϊό;
Με 100 νεκρούς την ημέρα και τους διασωληνωμένους να είναι πάνω από 650  είναι επικίνδυνο  να λέγεται από επίσημα χείλη  ότι ξεμπερδεύουμε με το κορωνοϊό. Το ίδιο λέγανε και το καλοκαίρι και τη πληρώσαμε με εκατόμβες νεκρών σε κάθε νοσοκομείο. Και αυτό γιατί δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. Δεν χάνουν την ευκαιρία  ακόμη και τώρα που ο  ιδιωτικός  τομέας είναι  θεατής  με  μεγάλες τσέπες,  να σχεδιάζουν την  ιδιωτικοποίηση του συστήματος.
     Ακόμη και τώρα, που λιγοστέψαμε κατά 10.000 σε σχέση με πέρυσι το χειμώνα,  δεν προκύρηξαν μόνιμες θέσεις.
      Μην ξεχνάμε ότι τώρα έγκριτοι επιστήμονες λένε ότι ο εμβολιασμός προστατεύει από βαριά νόσηση  Δεν προστατεύει από ελαφριά νόσηση και μετάδοση.  Περί τους 3.000 Συνάδελφοι  νοσούν.
     Κάτι που λέμε εμείς από το καλοκαίρι. Έτσι  χωρίς λόγο  αποδιωργάνωσαν, ξεγύμνωσαν   το σύστημα με τις αναστολές εργασίας.
      Μην ξεχνάτε ότι τώρα έγκριτοι επιστήμονες λένε ότι το σύστημα αντέχει μέχρι 400 διασωληνωμένους και εμείς έχουμε πάνω σπό 650 με δεκάδες διασωληνωμένους στις κλινικές  εκτος ΜΕΘ. Κάτι που  συνεχώς επισημαίνουμε 
    Πολλοί ασθενείς θα  γλύτωναν τη ζωή τους εαν το σύστημα ήταν περισσότερο οργανωμένο και προστατευόταν  λιγότερο ο ιδιωτικός τομέας.
                                      Μιχ.  Γιαννάκος   Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: