Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ στην ΠΑΝΔΗΜΙΑ, την ΩΡΑ που το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ σε ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

       Την ώρα που το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ νοσοκομείο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μετατρέπεται σε ειδικό νοσοκομείο κορωνοϊού και χθες είχαμε κινητοποιήσεις  της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζόμενων, ο ιδιωτικός τομέας που υποτίθεται επιτάχθηκε, νοσηλεύει ήπια περιστατικά, στα μισά κρεβάτια από το σύνολο των επιταγμένων. Πληρώνεται  όμως από το ελληνικό δημόσιο για το σύνολο των επιταγμένων  κλινών.
    Συγκεκριμένα χθες από  στις  665   επιταγμένες κλίνες του ιδιωτικού τομέα νοσηλευόνταν 335 ασθενείς με ήπια νόσηση κορωνοϊού από  διαλογή που γίνεται στα νοσοκομεία.
    Όμως πληρώνεται για το σύνολο των 665 κλινών που υποτίθεται επιτάχθησαν.  Γιατί δεν γεμίζουν  και οι  άλλες 330 κλίνες  του ιδιωτικού τομέα που είναι κάθε ημέρα άδειες και να συνεχίσει το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ να είναι γενικό νοσοκομείο. 
    Εάν αναρωτιέται κανείς γιατί χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα  από κορωνοϊό καλό είναι να  επισκεφθεί το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
     Αναπτύχθησαν 248 κλίνες απλές για περιστατικά κορωνοϊού  σε 7 κλινικές.  Νοσηλεύει περί τους 235  ασθενείς  με κορωνοϊό,   40 περίπου σε κάθε κλινική.
       Συνολικά   οι υπηρετούντες παθολόγοι και πνευμονολόγοι είναι 26.  Τρείς ή τέσσερεις σε κάθε κλινική.   Δεν φθάνουν. Γι αυτό κάνουν εφημερία και προσφέρουν ιατρική  φροντίδα  στους ασθενείς με κορωνοϊό οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι και άλλες ειδικότητες γιατρών.
      Σε κάθε βάρδια για  τριάντα με σαράντα ασθενείς   στη κάθε κλινική κορωνοϊού υπάρχουν δύο νοσηλευτές. Μεταξύ των  σαράντα  ασθενών υπάρχουν και δύο με τρεις διασωληνωμένοι.  Με μόνο δύο νοσηλευτές!!!!!!!
      Η ΜΕΘ 17 κλινών γεμάτη.  Χθες κατά τη κινητοποίηση εκτός  ΜΕΘ σε απλές κλινικές νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένοι ασθενείς. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται επί πολλές ημέρες. Μας έλεγαν οι συνάδελφοι ότι υπάρχει διασωληνωμένος από την περασμένη Τρίτη εκτός  ΜΕΘ. Που είναι οι κενές  ΜΕΘ;
                                   Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: