Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ, ΧΘΕΣ με τον αναπληρωτή Υπουργό οικονομικών κ.Σκυλακάκη για το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας

    Κοινή συνάντηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕ, πραγματοποιήθηκε ΧΘΕΣ, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας.
      Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι θέσεις μας για:
* Μη περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο που το 
   λαμβάνει σήμερα.
* Έπέκτασή του και σε άλλες  κατηγορίες  εργαζομένων, με 
   οποιαδήποτε σχέση εργασίας, που το δικαιούνται.
* Αύξηση του επιδόματος, συνολικά, για όλους.
   Από την πλευρά του υπουργού παρουσιάστηκαν λεπτομερειακά τα στοιχεία του πορίσματος της διυπουργικής επιτροπής κι η πρόταση περιλαμβάνει την περικοπή του επιδόματος σε περίπου 15.300 εργαζόμενους που το λαμβάνουν σήμερα, την ανακατομή του για τους υπόλοιπους και την επέκτασή του σε άλλες κατηγορίες που δεν το λαμβάνουν.
   Μέχρι σήμερα λαμβάνουν το επίδομα 103.000 περίπου υπάλληλοι και με τη νέα πρόταση θα το λαμβάνουν 129.000, με την παρατήρηση  ότι το συνολικό ποσό παραμένει ίδιο, αλλά το επίδομα μειώνεται σε χιλιάδες εργαζόμενους και σε άλλους (15.300) μηδενίζεται.
      Το συνολικό ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα 175.000.000 ευρώ κι αναδιανέμεται με βάση τα πορίσματα και τις βαθμολογίες της επιτροπής.
     Είναι προφανές ότι η πρόταση του υπουργού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, σε καμιά περίπτωση.
    Την Δευτέρα 31/1/22 θα γίνει σύσκεψη των Ομοσπονδιών, οι εργαζόμενοι των οποίων λαμβάνουν το επίδομα και την Τετάρτη 2 του Φλεβάρη θα γίνει συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για να πάρει αποφάσεις για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: