Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Τι λέει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας για την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα

 «Εν έτη 2022 και εν μέσω πανδημίας με 100 νεκρούς καθημερινά, σε μία κατάσταση που θεωρείται υγειονομικός «πόλεμος», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, με κουστωδία ατόμων μη σχετικών με τις εργασίες και τις δραστηριότητες του νοσοκομείου μας, από τους οποίους και ενημερώθηκε !!». Αυτό αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.
     Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, σημειώνονται τα εξής: «Επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης ενός νοσοκομείου, το οποίο επί δύο χρόνια έχει αναλάβει να στηρίζει τους ασθενείς όλης της περιφέρειας και τείνει να μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου. Για την υπολειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας και το πόσο επηρεάζει τη λειτουργία του δικού μας νοσοκομείου βέβαια δεν αναφέρθηκε τίποτα.
     Επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης ενός νοσοκομείου που ξεχειλίζει από κρεβάτια ασθενών, με τρείς γεμάτες ασθενείς κλινικές Covid, με χειρουργικές κλινικές να συμπιέζουν νοσηλείες και χειρουργεία εις βάρος των μη Covid ασθενών, με επείγοντα ιατρεία στα οποία η ουρά αναμονής βρίσκεται έξω από το κτήριο, με εξουθενωμένους εργαζόμενους.
     Η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να ακολουθήσει την πεπατημένη: επίσκεψη σε συγκεκριμένο χώρο, με ενημέρωση φιλτραρισμένη και εύηχη για τα αυτιά των κυβερνώντων, με οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο των ιατρών να προσκρούει στις αντιδράσεις των «επαϊόντων» και τελικά να πέφτει στο κενό. Πιθανά η διοίκηση, ο διοικητής της ΥΠΕ και οι λοιποί «επαΐοντες» γνωρίζουν τα θέματα και τα προβλήματά μας καλύτερα από εμάς.
     Η ιατρός πνευμονολόγος κ. Γκάγκα σήμερα προσήλθε στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου μας ως πολιτικός. Και ως πολιτικός ενημερώθηκε και απήλθε. Όχι, δεν επισκέφτηκε κάποια από τις 3 κλινικές Covid, στις οποίες απασχολούνται 4 ειδικευμένοι ιατροί για πάνω από 80 ασθενείς, με ασθενείς διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους. Όχι, δεν επισκέφθηκε την μονάδα εντατικής για ασθενείς με Covid με τους 4 ιατρούς να εφημερεύουν 10 ημέρες τον μήνα. Όχι δεν ενημερώθηκε από τους συναδέλφους της γιατί δεν λειτουργεί το ιατρείο μελέτης ύπνου, ούτε γιατί έχει συρρικνωθεί η πνευμονολογική κλινική.
    Ευχόμαστε σε αυτή και στους τοπικούς βουλευτές – που παρεμπιπτόντως σήμερα ανακάλυψαν την ύπαρξη του νοσοκομείου μας – καλό ταξίδι και τους υποσχόμαστε ότι όποτε χρειαστούν ενημέρωση για το ποια πραγματικά είναι τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους του νοσοκομείου, είμαστε εδώ για να τους ενημερώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: