Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Η Τριμελής Ε.Ι.Ν.Α Καραμανδανείου για την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου στις 19/4/2022

      Το πρόβλημα με την λειτουργία του Αναισθησιολογικού τμήματος του Καραμανδανείου είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες. Η αναστολή λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στις 19/4/2022 δεν θα έπρεπε να αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.
     Την συγκεκριμένη ημέρα , λόγω ασθένειας της Συντονίστριας Διευθύντριας του τμήματος , υπεύθυνος των χειρουργικών αιθουσών ανέλαβε ο μετακινημένος από τον Άγιο Ανδρέα συνάδελφος Αναισθησιολόγος, με μεγάλη εμπειρία στους ενήλικες, του οποίου η εκπαίδευση στα παιδιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος όπως έχουμε αναφέρει, έχει μετακινηθεί από τον Ιανουάριο στο Καραμανδάνειο, ώστε να εκπαιδευτεί και να βοηθήσει στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του τμήματος. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών μηνών, έχει μετακινηθεί με αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ και στο ΓΝ Κεφαλληνίας για κάλυψη εφημεριακών αναγκών στο Αναισθησιολογικό ενηλίκων…  Λόγω της ανωτέρω επιεικώς προβληματικής κατάστασης και χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη μετεκπαίδευσή του στην παιδο-Αναισθησιολογία, δεν ήταν σε θέση να αναλάβει την επιστημονική ευθύνη ως προσωρινά διευθύνων της διενέργειας των τακτικών χειρουργείων της 19/4.
     Οι τέσσερις συνάδελφοι Αναισθησιολόγοι τους τελευταίους μήνες έχουν διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι μικροί ασθενείς, χάρη στην υπερεργασία και το φιλότιμο τους .
     Παρ’ όλ’ αυτά  η οριακή κατάσταση του τμήματος δεν μπορεί να μην επηρεάζει τόσο την λειτουργία των τακτικών χειρουργείων, όσο και όλου του Νοσοκομείου. Σε λίγους μήνες η Διευθύντρια του τμήματος συνταξιοδοτείται και η  μόνη μόνιμη επιμελήτρια Β’ έχει ήδη δηλώσει παραίτηση. Το τμήμα δεν γίνεται να λειτουργήσει βασιζόμενο μόνο στους δύο μετακινημένους από άλλα νοσοκομεία συναδέλφους, τον υπό εκπαίδευση Αναισθησιολόγο από τον Αγ. Ανδρέα και την παιδο - Αναισθησιολόγο από την ΜΕΘ Παίδων του Ρίου.
     Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, με μόνιμες προσλήψεις η πορεία τόσο του τμήματος όσο και του ίδιου Νοσοκομείου είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτή η συστηματική υποβάθμιση της παιδιατρικής περίθαλψης στην περιοχή , θα οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μικρούς μας ασθενείς, ενώ παράλληλα ο ιδιωτικός τομέας καιροφυλακτεί ώστε να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση.

Να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός!
   - Ζητάμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων και όχι εμβαλωματικές μετακινήσεις.
   - Ζητάμε προσλήψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά και να επιστρέψουν οι κλινικές στην ομαλή τους λειτουργία.
   - Ζητάμε από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας την άμεση  οικονομική στήριξη του Νοσοκομείου μας.
   - Ζητάμε να μείνει όρθιο το Καραμανδάνειο!! Ζητάμε να μην κλείσει!!

                                       Τριμελής Ε.Ι.Ν.Α Καραμανδανείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: