Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. ΤΩΡΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 47 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.

    Τον χειμώνα, με τη μετατροπή του  παιδιατρικού Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ,  είχαμε αναδείξει τις  μεθοδεύσεις κατάργησης  ενός  εκ των τριών παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής που εξυπηρετεί την Βόρειο ανατολική  Αττική, Μεσόγεια, Εύβοια και λόγω της Αττικής Οδού και άλλες περιοχές, Εφημερεύει   για  24 ώρες κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ,  ΠΕΜΠΤΗ και  κάθε δεύτερη ΚΥΡΙΑΚΗ. Επίσης τις  καθημερινές   από 8π.μ.  έως  2.30  μεσημέρι. 
 ΚΑΙ ΟΜΩΣ.
 μεθοδεύουν να  το καταργήσουν.
Χωρίς καμμία λογική.
      Ξεκίνησαν να υλοποιούν το σχέδιο κατάργησης  το χειμώνα,  μετατρέποντας ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο   σε εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα σε μια περιοχή με συχνές χιονοπτώσεις. Η ιδέα απέτυχε. Στόχος τους όμως ήταν να   καλιεργήσουν  το κλίμα για τη μετατροπή του σε   προνοιακή δομή φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών που βρίσκονται στα  Νοσοκομεία με εισαγγελική παραγγελία.  
      Το υπαρκτό πρόβλημα με τα εγκαταλελειμένα  παιδιά, με εισαγγελική παραγγελία, προσπαθούν  να το λύσουν με λάθος τρόπο  μετατρέποντας ένα νοσοκομείο σε προνοιακή μονάδα φιλοξενίας.
       Σήμερα 47 εγκαταλελειμμένα παιδιά,  με εισαγγελική εντολή φιλοξενούνται στα τρία παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής.  Στο Παίδων Αγίας Σοφίας 21 παιδιά,  στο Αγλαΐα  Κυριακού 17 και στο Παίδων Πεντέλης 9.
     Η διοίκηση του Παίδων Πεντέλης έχει  αποδεχθεί στα  κρυφά δωρεά και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία της δομής φιλοξενίας  στο χώρο που ήταν ανεπτυγμένες 22 κλίνες για παιδιατρικά περιστατικά.
     Παγκόσμια πρωτοτυπία εντός του χώρου του  παιδιατρικού  Νοσοκομείου να λειτουργεί προνοιακή δομή φιλοξενίας παιδιών. Ως εκ τούτου κάτι άλλο κρύβεται. Η σταδιακή συνολική  μετατροπή του νοσοκομείου σε προνοιακή δομή.
       Εξ άλλου το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο συρικνώνεται συνεχώς. Έξι  μήνες τώρα είναι κλειστές  40   κλίνες,  υποτίθεται για επισκευή.  Όμως ακόμη δεν ξεκίνησαν οι εργασίες και  οι εργαζόμενοι   φοβούνται ότι  και αυτός ο χώρος προορίζεται για δομή φιλοξενίας. Οι λειτουργίες του νοσοκομείου συρρικνώθηκαν  αφού το νοσοκομείο  πιά λειτουργεί μόνο με 70 κλίνες.
                                   Επιτέλους λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
     Τα   εγκαταλελειμμένα παιδιά πρέπει να φεύγουν αμμέσως  από τα νοσοκομεία προς προνοιακές μονάδες φιλοξενίας.  Όχι τέτοιες προχειρότητες για να δικαιολογήσουν  την ένδεια προνοιακών μονάδων.
                                              Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: