Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΝΟΥΝ. ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΙ;

    Όλοι οι τηλεειδικοί της πανδημίας έκαναν δηλώσεις επί δηλώσεων  για την ορθότητα  του μέτρου της αναστολής εργασίας των υγειονομικών.
                 Έλεγαν  και τι δεν έλεγαν για να υποστηρίξουν την Κυβέρνηση. 
    Έλεγαν για τους εμβολιασμένους πως σπάνια νοσούν και δεν μεταδίδουν τον ιό. ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ,  ακόμη και από τους ίδιους  τους εαυτούς τους στη πορεία. Σχεδόν όλοι οι υγειονομικοί πλήρως εμβολιασμένοι νόσησαν  και μάλιστα με  υψηλό ιικό φορτίο, όπως προέκυπτε από τις εργαστηριακές εξετάσεις. 
     Διαθέτουμε τέτοιες εξετάσεις με πολύ χαμηλό κύκλο θετικότητας των υγειονομικών.
Είναι συνταγματικό το μέτρο των αναστολών εργασίας  έλεγαν οι τηλεειδικοί συνταγματολόγοι και Βασιλακόπουλοι, καθ' ότι  επιβάλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
   Μάλιστα πόσες φορές δεν ακούσαμε το παράδειγμα του μοτοσυκλετιστή χωρίς κράνος;
     Εδώ και οκτώ μήνες δεν λαμβάνουν ούτε ευρώ μισθό οι υγειονομικοί σε αναστολή  όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται φυλακή για κακουργηματικές πράξεις λαμβάνουν το 50% του μισθού τους.   Και αυτό έλεγαν  τότε  οι Συνταγματολόγοι και οι Βασιλακόπουλοι είναι συνταγματικά ανεκτό. Γιατί τώρα κατάπιαν τη γλώσσα τους που έχουν αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα. Στις εκκλησίες, τα κέντρα  διασκέδασης,  το ΠΑΣΧΑ έγινε χαμός. Η κυβέρνηση κύρηξε το τέλος της πανδημίας. Όλοι οι κυβερνητικοί αποθέωσαν το ΠΑΣΧΑ τον συνωστισμό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Πάει το κράνος ξεχάστηκε! !!!!!!! Άρθηκαν  όλα τα περιοριστικά μέτρα. Έμεινε μόνο η αναστολή εργασίας 7.500 υγειονομικών.
     Μπορεί από τους 7.500 να εργάζονται οι 4.000  προσωρινά  με πιστοποιητικά  νόσησης το καλοκαίρι όμως το σύστημα θα στερείται από τις υπηρεσίες 7.500 υγειονομικών  καθ' ότι θα λήξουν όλα σχεδόν  τα πιστοποιητικά νόσησης. Ποιοι θα την πληρώσουν; Οι αποδεκατισμένοι υγειονομικοί που εργάζονται ήδη  εξαντλημένοι  μέχρι λιποθυμίας που δεν θα λάβουν κανονική άδεια για να ξεκουραστούν  το καλοκαίρι για τρίτο χρόνο. Και φυσικά οι Ασθενείς. Οι θάνατοι τις πρώτες 9 εβδομάδες του έτους αυξήθηκαν κατά  5.751 ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι  εξαιτίας της αποδιοργάνωσης του  συστήματος αφού δουλεύουμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό
      Εκ των περισσότερων θανάτων οι 3.403 ήταν από κορωνοϊό και οι 2.348 από άλλες παθήσεις. Εάν ήταν οργανωμένο με επαρκή στελέχωση το σύστημα πολλοί εξ αυτών των ασθενών θα είχαν γλυτώσει τη ζωή τους. Τι έχουν να μας πουν για αυτά οι Βασιλακόπουλοι; Καλή η προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης  αλλά έχει και όρια. 
      Η υποχρεωτικότητα που θα εφαρμοζόταν παντού  στο δημόσιο, εφαρμόστηκε στους άνω των 60 ετών  και τώρα καταργήθηκε και παραμένει μόνο στο υγειονομικό προσωπικό, χωρίς κανένα υγειονομικό ώφελος.
     Τι έχει να πει το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ που έκρινε το μέτρο  συνταγματικό για λόγους προστασίας της Δημόσιας υγείας, τώρα που καταργήθηκε κάθε  περιοριστικό μέτρο. Θα αλλάξει απόφαση σε νέες  προσφυγές  κατά της υποχρεωτικότητας που τυχόν υποβληθούν; Τώρα που άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
     Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι από την Δευτέρα θα έχουν ενιαία αντιμετώπιση. Δεν ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.
    Είναι σωστό  η κοινωνία να ανέχεται την κυβερνητική αυθαιρεσία στους υγειονομικούς που επί 17 μήνες πολέμησαν από τη πρώτη γραμμή τον κορωνοϊό και λαμβάνουν, έχουν σπουδάσει γι  αυτό, τα μέτρα ατομικής προστασίας καθ ότι στα νοσοκομεία έχουμε να κάνουμε  με πολλά  θανατηφόρα μικρόβια ( νοσοκομειακές λοιμώξεις  κ.α.λ.).
   ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΗΛΕΕΙΔΙΚΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ,  ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ  κ.λ.π.
      Επιτέλους λίγη σοβαρότητα από τη κυβέρνηση και να αρθούν οι αναστολές εργασίας χθες.
      Δεν αντέχουν οι συνάδελφοι  που δουλεύουν για τρίτο χρόνο να μην πάρουν κανονική άδεια γιατί δεν βγαίνει το πρόγραμμα.
       Δεν αντέχεται η αδικία των αναστολών χωρίς κανένα υγειονομικό ώφελος, χωρίς ευρώ μισθό οκτώ ολόκληρους μήνες  για τους Συναδέλφους
                                Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: