Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ. ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. 752 ΕΥΡΩ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ 582 ΕΥΡΩ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ. ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ Κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

       Προχθές ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ξέχασε όμως για άλλη μια φορά τους  στρατιώτες της πρώτης γραμμής του υγειονομικού πολέμου. Αυτούς που κάποτε χειροκροτούσαν.
       Το κράτος είναι για τους υγειονομικούς ο εργοδότης τους. Και όμως ο κος Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε  καμμία αύξηση στους υγειονομικούς. Και ας παίρνουν  μισθό  λιγότερο του  κατώτατου.
       Ο μηνιαίος μισθός ενός νεοδιόριστου υγειονομικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης που η δουλειά του όμως είναι άκρως εξειδιξευμένη είναι κάτω από το κατώτατο μισθό.
     Δέστε παραπλεύρως τον μηνιαίο μισθό ενός νεοδιόριστου τραυματιοφορέα, ειδικότητα πρώτης γραμμής, που μεταφέρει   ασθενείς στα επείγοντα, στις ΜΕΘ, τις κλινικές και τα άλλα τμήματα. Λαμβάνει  μισθό  752 ευρώ  το μήνα   και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.
      Από τα 752 ευρώ τα 170 ευρώ είναι το επίδομα των  τεσσάρων παιδιών του. Εάν δεν είχε τα επιδόματα παιδιών θα  ελάμβανε 582 ευρώ το μήνα. Πολύ κάτω του κατώτατου μισθού  που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Φαίνεται ότι τους  υγειονομικούς δεν τους αγγίζει η ακρίβεια, το τσουχτερό ρεύμα. Δεν πρέπει να κάνουν καλό Πάσχα.
      Εργοδότης των υγειονομικών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το κράτος. Γιατί τους ξέχασε ο κος Μητσοτάκης;
     Όπως ξέχασε  την ένταξη  μας στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ παρά το θετικό πόρισμα.
                Δεν τρώγονται τα χειροκροτήματα.
     Δεστε το μηνιαίο εκκαθαριστικό του  νεοδιοριστου  τραυματιοφορέα  με το επίδομα τεσσάρων παιδιών και πεστε μας Κε Μητσοτάκη πως θα ζήσει αυτή η οικογένεια αξιοπρεπώς στη  ζούγκλα της ακρίβειας.
                                      Κατά τα άλλα  καλή Ανάσταση  και  καλό Πάσχα. 
Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: