Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΟΙ 5.751 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 9 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΦΕΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ..

     Από 3 Ιανουαρίου 2022 έως 6 Μαρτίου 2022 πέθαναν 5.751 άνθρωποι περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, το αντίστοιχο διάστημα, με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
      Από κορωνοϊό  τις πρώτες 9 εβδομαδες πέρυσι  πέθαναν 1.801 άνθρωποι και εφέτος 5.204 άνθρωποι. Δηλαδή  εφέτος από κορωνοϊό τις  9 πρώτες εβδομάδες του έτους πέθαναν 3.403  περισσότεροι άνθρωποι,  παρ ότι υπήρχε περισσότερη γνώση, καλύτερες θεραπείες και είχαν προχωρήσει οι εμβολιασμοί.
       Επίσης  τις πρώτες 9 εβδομάδες εφέτος πέθαναν 2.348 περισσότεροι  άνθρωποι σε σχέση με πέρυσι, το ίδιο διάστημα, από άλλες παθήσεις.  Μεγάλος αριθμός  που  ωφείλεται στην μονοθεματική ενασχόληση  των νοσοκομείων με τον κορωνοϊό .
       Ακόμη και σήμερα που έφτιαξε ο καιρός χάνονται 60   και πλέον  ασθενείς  από κορωνοϊό την ημέρα και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών υψηλός.
       Θα ήταν γεμάτες οι ΝΕΘ εαν οι ασθενείς που πεθαίνουν στις κλινικές νοσηλέυονταν σε ΜΕΘ.
     Κάθε ημέρα βγαίνουν πέντε ασθενείς ζωντανοί από τις ΜΕΘ και πεθαίνουν 60, εκ των οποίων οι περισσότεροι στις κλινικές.
     Η κυβέρνηση, αντί να φροντίσει για την ενίσχυση του συστήματος, σχεδιάζει την  ιδιωτικοποίηση, απολύσεις συμβασιούχων, συνέχιση των άδικων αναστολών  εργασίας χωρίς κανένα υγειονομικό ώφελος. Ξεφτίλα, τώρα ειδικά που αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα.
     Με τέτοια αύξηση των θανάτων τις πρώτες 9 εβδομάδες  σχεδιάζουν απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.
     Περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν οι ασθενείς και τώρα πρέπει να πληρώσουν το 30% των εξόδων του νοσοκομείου και την σμοιβή του γιατρού. Που πάνε οι φόροι και οι εισφορές για υγειονομική περίθαλψη κάθε μήνα σπό το μισθό που πληρώνουν οι πολίτες;
                           Εμείς δεν θέλουμε τα χρήματα των ασθενών.
Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς, την ένταξη στα ΒΑΕ, τώρα ειδικά που τσακίζει η ακρίβεια.
                                                     Μιχ. Γιαννάκος   Πρτόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: